Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Sunday, November 25, 2012

Υπάρχει Άραγε Πραγματική Φιλία ???



Μπορεί άραγε να υπάρξει/υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ διαφορετικού φύλου ???











Στο σημείο αυτό παρατηρώ πως σε παρόμοιες συζητήσεις με φίλους οι απόψεις διίστανται …υπερβολικά !
 Καταρχήν ας κάνουμε μερικές διευκρινίσεις προτού μπούμε για τα καλά στο ψητό του άρθρου:
Όταν λέω φίλοι δεν αναφέρομαι σε:

·       Γονείς
·       Συγγενείς
·       Ξαδέλφια
·       Άλλα συναφή
Φίλος γι αυτό το άρθρο θα είναι ένα άτομο που γνώρισες στη ζωή σου δίχως να έχεις κάποια προηγούμενη μακρινή σύνδεση με αυτό! Οι επισημάνσεις αυτές χρειάζονται για να προλάβω τα «γατόνια» που θα πέσουν από πάνω μου παρεξηγώντας με για μερικά πράγματα που θα γραφτούν.

Ας οριστικοποιήσουμε πρώτα από όλα την πραγματική φιλία:
Τι είναι λοιπόν πραγματική φιλία? Είναι όταν έχεις ένα άτομο δίπλα σου το οποίο μπορείς να το εμπιστευτείς για οτιδήποτε ? Δηλαδή αν έχω κάποιον και του λέω τι έκανα χθες στο σπίτι μου με την Ντέζη είναι αυτομάτως και φιλαράκι? Χμμμ… όχι θα έλεγα.
Η πραγματική φιλία δεν στηρίζεται σε άτομα τα οποία χρειάζεσαι απλώς για να πεις τον πόνο σου ή να πετάξεις ένα βάρος από πάνω σου! Στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι μόνο γι αυτά σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να αρχίσεις να επισκέπτεσαι κάποιον ψυχολόγο ….θα σου κάνει καλό.
Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου. Είναι με λίγα λόγια το άτομο που θα είναι δίπλα σου στις δύσκολες αλλά και στις όμορφες στιγμές , αυτός που θα σου υπενθυμίζει τα λάθη σου και θα σε βοηθάει να διορθωθείς. Γιατί μπορεί να μας αρέσουν τα γλυκόλογα και τα χαϊδέματα , όμως δίχως την πικρή αλήθεια δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στη συμπεριφορά μας και να γίνουμε καλύτεροι. Σε αυτό βοηθάει ο φίλος! Είναι κάτι σαν καθρέπτης  του εαυτού σου , αλλά με έναν δικό του μοναδικό τρόπο. Περνάς καλά μαζί του , διασκεδάζεις , έχετε κοινά ενδιαφέροντα και συζητήσεις και ούτω καθεξής .
Το βασικό σημείο στο οποίο θέλω να καταλήξω και να επισημάνω είναι ότι ποτέ ένας πραγματικός φίλος δεν θα σε δει ερωτικά!




Για ποιους λόγους δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας:
Θα επιμείνω συνεχίζοντας από το προηγούμενο σημείο όπου ανέφερα το ερωτικό στοιχείο.
Όταν ξεκινάς μια φιλία και κάποτε είτε από την δική σου μεριά είτε της κοπέλας μπει το ερωτικό στοιχείο , τότε αυτομάτως παύει να θεωρείται πραγματική! Μπορεί ο ένας να νομίζει ότι είναι αληθινή αλλά ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά για τα αισθήματα του άλλου.
Συνηθίζεται βέβαια πολλές φορές όταν γουστάρεις μια κοπέλα να  γίνεις πρώτα φίλος μαζί της έτσι ώστε να έρθετε πιο κοντά και την κατάλληλη στιγμή να της αποκαλύψεις με τον τρόπο σου ( όποιος και να είναι αυτός) τα συναισθήματά σου. Άντε αυτό να διαρκέσει κανένα μήνα ….τότε οκ! Όταν όμως περνάν τα χρόνια και δεν έχει μαθευτεί τίποτα ή καλύτερα δεν  δείχνει με τη συμπεριφορά του προς τον άλλον ότι νιώθει κάτι παραπάνω από φίλος …. τότε είναι που μπερδεύεται η κατάσταση. Γι αυτό  και πολλές φορές μακροχρόνιες φιλίες  καταλήγουν σε σχέσεις.

Βέβαια θα  μου πείτε πως δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς αν ο άλλος τρέφει αισθήματα για εσένα ιδιαίτερα όταν γνωρίζεστε για  αρκετό  χρονικό διάστημα. Είναι ο τρόπος που σου μιλάει πάντα… με γλυκιά και ήρεμη φωνή , η τρελή χαρά που νιώθει και το χαμόγελο που φτάνει μέχρι τα αφτιά κάθε φορά που σε βλέπει. Ποτέ δεν θα μαλώσει μαζί σου και αν το κάνει θα ζητήσει συγνώμη , διότι όταν είσαι εσύ στεναχωρημένη κάτι τον ενοχλεί μέσα του. Θα δεχτεί να βγείτε όποτε και να του πεις και θα λέει τα καλύτερα λόγια για εσένα…. Και πολλά άλλα τα οποία δεν πρόκειται να γράψω γιατί θα με πείτε «μελό». Είμαι πολύ μοχθηρός και το ξέρετε …
Πολλές θα σκεφτείτε : «ναι ωραία τα λες αλλά εμένα ο φίλους μου ο Μπάμπης δεν με βλέπει έτσι… είναι η εξαίρεση»
Όχι αγαπητή αναγνώστρια ! Δεν υπάρχει εξαίρεση από καμία πλευρά (αντρών-γυναικών). Εφόσον δεν είμαι γυναίκα μπορώ με 100% σιγουριά να ισχυριστώ πως όταν ένας άντρας λέει « αυτή δεν θέλω να την ρίξω»… τέσσερα  τινά μπορεί να συμβαίνουν:
1.     Είναι ομοφυλόφιλος
2.    Ανήκεις στην κατηγορία «φίλη»: Για όσους δεν καταλαβαίνουν σκεφτείτε ότι η βαθμολογία των γυναικών με βάση την ομορφιά είναι η εξής :
10 για το άριστα… 9,8,7,6,5,4,3,2,1, φίλη.
3.    Θέλει να σου την πέσει πιο μετά γιατί τώρα είναι μπερδεμένος με κάποια άλλη ή απλά ασχολείται με κάτι άλλο
4.    Είσαι μπάζο!
Θα μου πεις το 4 με το 2 μοιάζουν λίγο …. ΜΠΑ είναι εντελώς διαφορετικά! Με το 2 έχεις ελπίδες 1:100
Με το 4 δεν έχεις τίποτα.

Όσο και να προσπαθείς να το κρύψεις / καλύψεις σε μερικές φάσης της ζωής απλώς βγαίνει στην επιφάνεια από μόνο του. Για παράδειγμα ορκίζεσαι στον εαυτό σου και στους φίλους σου ότι  με την τάδε κοπέλα  δεν θα έκανες τίποτα…. Όμως αν ξαφνικά την δεις γυμνή μπροστά σου  θα την σκεπάσεις ... ?? Eεεεε???




Ανακεφαλαιώνοντας :
Είναι δυνατό να υπάρξει φιλία μεταξύ διαφορετικού φύλου , όχι όμως πραγματική. Είσαι φίλος με κάποια, περνάς καλά , δεν θέλεις να την χάσεις από κοντά σου , αλλά σίγουρα κάποιος από τους δυο σας τρέφει διαφορετικά αισθήματα.

Think about it




Αναρωτηθείτε : Υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν άνδρα από το να τον βλέπουν οι γυναίκες μόνο σαν φίλο?


Κούκλοι και κούκλες διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό
Ane




 
comments

Powered By Ane