Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Saturday, April 20, 2013

Και Α Και Ου Και Προβατα Παντου! (ΔΑΠ/Κ.Ν.Ε/ΠΑΣΠ/Ε.Α.Α.Κ κτλ)


Από ότι καταλάβατε γατόνια μου  αυτή τη φορά πρόκειται να ασχοληθούμε  με τις φοιτητικές εκλογές.







Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να κράξω τις κομματικές παρατάξεις , ούτε τις βρόμες της καθεμιάς , τις πουστιές που παίζουν,  τα μυστικά που έχουν στις κάλπες , ο τρόπος που προσεγγίζουν κόσμο και πολλά ακόμη…. Για τον απλούστατο και μόνο λόγο ότι θα χρειαζόμουν κάτι παραπάνω από είκοσι (20) ημέρες nerdo-article-writing  ΣΥΝ(+) το γεγονός ότι είμαι αρκετά αμπλαούμπλης όπως λέει και μια φίλη μου , οπότε μπορείτε να φανταστείτε εύκολα το μέγεθος ενός τέτοιου άρθρου . (Σκεφτείτε ότι μόνο  το άρθρο με τη Κ.Ν.Ε μου πήρε κάπου στο εικοσάωρο)


Σαν πρωτοετής κι εγώ είχα την περιέργεια να δω «τι παίζει» όταν πλησιάζει αυτή η φάση στο Πανεπιστήμιο. Διάφορες παρατάξεις έλεγαν ότι θα γίνεται χαμός , το κτήριο θα στολιστεί με άπειρες αφίσες των παρατάξεων, πολυκοσμία στα τραπεζάκια και μπλα μπλα μπλουμ.

Για να μην τα πολυλογώ η μέρα έφτασε! Μπορείτε να δείτε την κατάσταση που επικρατούσε στο Πανεπιστήμιο από τις παρακάτω φωτογραφίες:
Δεν το λες και «πανέμορφο» εεεεεε ????




































Από ότι καταλάβατε έχουμε πλειοψηφία ΔΑΠ. Δεν θα έλεγα πως κάτι τέτοιο είναι κακό. Κάθε άλλο παρά κακό είναι .... θα καταλάβετε όμως τι θέλω να πω παρακάτω.




Χαμός , Πανικός , Σαματάς , Βαβούρα  …. Και τα τηλέφωνα να σπάνε εκείνες τις ημέρες . Το κλασσικό τριήμερο όπου θα σε θυμηθούν όλοι για να πάτε έναν καφέ , να τα πείτε πηγαίνοντας για κρασιά , να συζητήσετε σε σοβαρό πάντα ύφος για την τάδε-δείνα παράταξη.

Εδώ και 200 λέξεις βλέπετε ότι κρατάω ένα επίπεδο:

ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΗΤΟ-ΚΑΥΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ.

ΕΚΛΟΓΕΣ:

Η χαρά του κάθε δεγαμειςποτε τζιβάτου μουσάτου αξύριστου σπυριάρη που ήπιε 15 μπυρόνια και ήρθε να κάνει πανικό. Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου την εικόνα φιλάθλων σε γήπεδο και θα καταλάβεις καλύτερα τι θέλω να πω.

Η μεγαλύτερη παπαριά ολκής που συνάντησα και προφανώς δεν έχασα την ευκαιρία να τραβήξω σε βίντεο ήταν η ολομέλεια της ΔΑΠ. (Σίγουρα όλα τα κόμματα τα ίδια κάνουν ή τα ίδια θα έκαναν αν είχαν την αυτοδυναμία, απλά έτυχε να παρευρεθώ στη συγκεκριμένη).

Περνώντας από τους Πολιτικούς Μηχανικούς μια βόλτα για να δω ένα φιλαράκι …μου λέει ξαφνικά  «Θα πάω ολομέλεια της ΔΑΠ να δω τι παίζει και τι θα πούνε ! Ψήνεσαι?» .. Ε ντάξει λέω και γω..μέσα! Γιατί όχι .. στο κάτω - κάτω μπορεί να ακούσουμε τίποτα το σοβαρό σε σχέση με τα πολιτικά που θα μας βάλει να σκεφτούμε λιγάκι …ή απλά να μπανίσουμε καμιά κοπελίτσα(και πιστέψτε με μαζεύονται άπειρες).

Λέτε να είδαμε-ακούσαμε κάτι το εποικοδομητικό ? 




100-200 μαζεμένοι τυπάδες  που είχαν γίνει στουπί από το ποτό μαζεύτηκαν σε ένα αμφιθέατρο με τύμπανα για να «μιλήσουν» και να φωνάξουν συνθήματα ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!! Πόσο hipster ποια ? Είναι σαν να μαζευόμαστε 1000 Παοκτσίζες σε ένα γήπεδο την ώρα που κάνει προπόνηση ο ΠΑΟΚ και να φωνάζουμε συνθήματα ενάντια σε κάποια άλλη ομάδα.
Ξέρω … συμβαίνει και αυτό … αλλά το ίδιο στουρνόβλακες είναι και αυτοί.

Το φοβερό σκηνικό βέβαια ήταν όταν κάποιος έπαιρνε το μικρόφωνο για να προλογίσει τον τάδε υπεύθυνο γραμματέα της πόλης ο οποίος θα μιλούσε. Εεε τι να πω κι εγώ λέω… έξυπνο άτομο θα είναι  για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, συνειδητοποιημένο … προφανώς θα κάνουν ησυχία να δούμε τι έχει να μας πει. Αρπάζει ο μαγκάκος wannabe Che Guevara με στόμφο και πυγμή το μικρόφωνο και αρχίζει να φωνάζει δυνατά διάφορα πράγματα θαρρείς και από κάτω βρισκόταν η λαοθάλασσα που μαζεύεται όταν τραγουδάει κάπου ο Justin Bieber ή η Στικούδη.  Όπως καταλάβατε δεν ακουγόταν τίποτα γιατί βαρούσαν τύμπανα , κόσμος χόρευε και φώναζε συνθήματα. Ακόμα και να τους ίδιους να έβριζε κατάμουτρα αυτοί ούτε που θα έπαιρναν χαμπάρι.

Οι ποιο ηλίθιοι του είδους αυτού βέβαια είναι οι γυναίκες οι οποίες χορεύουν θαρρείς και ακούνε την επιτυχία του TUS (agapw ti mana soy) φωνάζοντας με αυτή την σπαστική τσιριχτή φωνούλα που σπάει αρχίδια πίσω από τζάμι σε απόσταση ενός μέτρου.

 Θα ασχοληθώ παρακάτω με το είδος αυτό …κάντε υπομονή.
 Δείτε τα παρακάτω βίντεο – φωτογραφίες για να καταλάβετε καλύτερα:



















Ας πιάσουμε για παράδειγμα αυτόν με το μπλε μπλουζάκι και τα γυαλάκια που βαράει τα τύμπανα. Μπορεί να είναι και γαμώ τα παιδιά δεν λέω και δεν τον έχω γνωρίσει για να πω κάτι παραπάνω. Όμως σίγουρα θα σκεφτόταν τα εξής:

Χμμμ…. Καλή φάση που μπήκα στην ΔΑΠ! Κοίτα τώρα που έφτασα. Είμαι υπεύθυνος τυμπάνου και με χαζεύουν όλα τα γκομενάκια από κάτω! Σίγουρα θα γαμήσω σήμερα. Είναι η ευκαιρία μου …. Επιτέλους. Συνέχισε να χτυπάς δυνατά … και με ρυθμό πάντα.Άσε βέβαια που μου θυμίζει και κάτι σε φάση στρατό του Σαρουμαν .. αυτούς με τα τύμπανα βρε γλυκό μου nerd!





Ας φύγουμε όμως από  την Ολομέλεια για να εισχωρήσουμε στα ενδότερα του θέματος.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να ψηφίσεις. Γενικώς είμαι υπέρ του να ψηφίζει κανείς μιας που η αποχή το μόνο που κάνει είναι να αφήνει κάποιους άλλους να αποφασίσουν για εσένα … κάτι με το οποίο είμαι αντίθετος. Επίσης γαμιολάκο της αποχής που το μόνο που έχεις μάθει να λες στην ζωή σου είναι το «ΟΧΙ» δίχως να σκέφτεσαι το κενό μεταξύ της «αποτελεσματικότητας του ΟΧΙ», έχω περίτρανα να δηλώσω το εξής:

Εφόσον δεν έρχεσαι να ψηφίσεις γιατί βαριέσαι ή δεν σε εκφράζει κανείς ή ναπαναγαμηθουνολα…  ό,τι στο διάολο τελοσπάντων…. Μην κατσουφιάζεις και βρίζεις μετά που η εκάστοτε Κ.Ν.Ε  , Ε.Α.Α.Κ θα σου κλείσει την σχολή υποστηρίζοντας ότι έχει αυτοδυναμία με 300 ψήφους , γιατί θα την έχει και θα πρέπει απλά να το βουλώσεις και να δεχθείς τις συνέπειες της «πλειοψηφίας» μιας που θα αποτελεί δημοκρατική απόφαση.

Εισέρχεσαι λοιπόν στην κάλπη πιάνοντας τα ψηφοδέλτια στο χέρι σου , τα οποία είναι τόσο μα τόσο τεράστια σε μέγεθος που μπορείς κάλλιστα να τα χρησιμοποιήσεις για σουπλά στο φαγητό σου ή γιατί όχι και για μπουρνούζι.  Το κορυφαίο είναι όταν φτάνει στα χέρια σου το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ. Ειλικρινά είναι ικανοί να βάλουν τόσα ονόματα που να υπερβαίνουν αυτούς του Πανεπιστημίου. Αναλογιστείτε ότι χρειάζεται κάπου στις έξι φορές δίπλωμα το ψηφοδέλτιο για να μην μπορεί κανείς επιτήδειος από έξω να δει τι στα κομμάτια ψήφισες. (Think about it)


Τιτανομέγιστα εκνευριστική περίπτωση εκείνων των ημερών είναι οι ψευτοτραμπουκισμοί. Δηλαδή οι καταστάσεις όπου κάποιος στέκεται μπροστάρης από μια μάζα σε κοιτάει κατάματα φωνάζοντάς σου «Θα σε γαμήσω! Θα σε θάψω ζωντανό! Δαπίτες κουφάλες έρχονται κρεμάλες! Μαλάκα Πασπίτη θα σου γαμήσω το σπίτι!»  … και διάφορες άλλες εκφοβιστικές παπαρολογίες.
Μου θυμίζει κάτι σε φάση chat πίσω από την οθόνη του υπολογιστή όπου ανώνυμα μπορείς να ρίξεις χολή και μίσος σε οποιονδήποτε δίχως να σε αγγίξει.

Κάθε φορά που ξεστομίζεις κάτι τέτοιο βλακάκο, σκέψου να ήσουν ολομόναχος χωρίς καμιά υποστήριξη παρά μόνο με έναν αντίστοιχο βλάκα απέναντί σου που θα τον έβριζες κοιτώντας τον κατάματα .  Και σε ρωτάω ρητορικά…..  Θα το έπραττες αυτό ευμεγέθους – σωματικής- διάπλασης- ατομικέ- εραστή ? (aka χοντρομαλάκα???)
Προφανώς και ΟΧΙ. Διότι ή θα σου έσπαγε τα μούτρα επιτόπου ή θα σου την έστηνε με την παρέα του κάποια άλλη στιγμή και θα σου έσπαγε και πάλι τα μούτρα.

Ειδικά στην περίπτωση αυτή ακόμα πιο εκνευριστικό είναι οι θηλυκού γένους άνθρωποι ….. οι οποίες θα σου κάνουν χειρονομίες , θα σε βρίσουν , θα σε «γαμήσουν» θα βρίσκονται πίσω από κάθε ντου φωνάζοντας για χάρη του παλικαρά γκόμενου τους που βρίσκεται μπροστά-μπροστά ή για χάρη κάποιου στον οποίο θέλουν να δείξουν πόσο Δαπίτισες είναι.

Μη νομίζετε ότι οι παρατάξεις διαφέρουν σαν παρατάξεις ή  σαν δυναμικό η μία από την άλλη απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Όλες τους  τις ίδιες μαλακίες θα κάνουν … θα βάλουν φωτιά τα ίδια  αντικείμενα , θα πουλήσουν ψευτομαγκιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ούτω καθεξής.

Φρέσκο παράδειγμα που έχει χαραχτεί στην μνήμη μου είναι η στιγμή που έφτασε στο τέλος της η καταμέτρηση ψήφων ..(ας δούμε μερικά σκηνικά από την καταμέτρηση)
***************************************************










Βλέπετε κι εσείς ότι δεν διαφέρει και πολύ η ΠΑΣΠ... το χρώμα κάνει απλά τη διαφορά....





****************************************************

και αφού η ΔΑΠ νίκησε την ΠΑΣΠ με πάνω από 1000 ψήφους!!!!( Δεν μιλάμε για 10-20-100 ψήφους  αλλά χίλιους !!!) Φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν οι Δαπίτες το πόσο γαμάτοι είναι απέναντι στους Πασπίτες πουλώντας τους ψευτομαγκιά , φωνάζοντας συνθήματα του κώλου μπροστά στη μούρη τους . Τονίζω ότι η ΠΑΣΠ είχε το πολύ 6-7 άνδρες και γύρω στις 15 γυναίκες! Οι σωστοί όμως Δαπίτες ήταν γύρω στους 60 πιωμένους- καυλωμένους και καλά για ξύλο που ήθελαν να πουλήσουν μούρη σκίζοντας τις αφίσες άλλης παράταξης. Αφού λοιπόν είχαν γίνει όλοι μία μάζα ..άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος τους … και με το που πήγαν να σηκώσουν χέρι μερικοί της ΠΑΣΠ για να προστατευτούν τραβήχτηκαν  μερικοί Δαπίτες και κρύφτηκαν από πίσω μην τυχόν φαν καμία στριφογυριστή και τους σκιστεί το μπλουζάκι 
burberry-ralph lauren-lacoste. που φορούσαν.

Εκείνη τη στιγμή πραγματικά θα έπρεπε να αισθάνονταν ντροπή αυτοί που τους εμπιστεύτηκαν- ψήφισαν μόνο και μόνο επειδή τους θεώρησαν και καλά σοβαρούς – ιδεολόγους κτλ.

Έπειτα από κάθε νίκη βέβαια έρχεται και η στιγμή του πάρτι  , αυτό που λέμε «να το γιορτάσουμε βρε αδερφέ». Ενημερωτικά διεξήχθη ημέρα Πέμπτη που όλοι ξέρουμε πως η Πέμπτη είναι η μέρα του φοιτητή του συνεταιρικού ταξί και του 78Ν.

Σας έχω και από αυτό το γεγονός μερικά στιγμιότυπα για να μπείτε ευκολότερα στο κλίμα. 

















Μαζεύτηκε κόσμος .. δεν λέω.. είχε ποτό δωρεάν .. δυνατή μουσική άπλετο χώρο για να χορέψει κανείς ή να συζητήσει ή να φλερτάρει … όλα καλά. Ακόμα και τα συνθήματα που φωνάζανε οκ να το χωνέψω … επιβάλλονται τη στιγμή εκείνη.  ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  είναι τα μπουκάλια που σπάσανε πετώντας τα μερικοί γαμιόληδες από τον πρώτο όροφο καθώς και τα πανό / οι αφίσες της ΠΑΣΠ που καίγανε  / ο χώρος της ΠΑΣΠ που προσπάθησαν να βανδαλίσουν μερικοί πιωμένοι γαμομανάδικοι  gangstas  καθώς επίσης και ο κάδος που έβαλε κάποιος φωτιά ( και κάπως έτσι έλαβε τέλος το πάρτι αυτό). Σαπίλα και πάλι Σαπίλα μαζεμένη πίσω από τις πλάτες κάποιας παράταξης.


Αυτά είναι που σας κρατάνε πίσω , που μας κάνουν να μην σας εμπιστευόμαστε για περισσότερα πράγματα πέρα των Πάρτι , Κρασιών  που διοργανώνετε. Κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα. Σκεφτείτε το!

Συνοψίζοντας θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
  •        Οι κομματικές παρατάξεις των Πανεπιστημίων δεν έχουν να κάνουν πλέον (δυστυχώς) σε καμία περίπτωση με τις πολιτικές αντιλήψεις του κόμματος που αντιπροσωπεύουν. Αντί αυτού έχουν σχέση με το πόσα φιλαράκια- κολλητούς έχει κατορθώσει να αποκτήσει ο Μπουφ ο οποίος ως μέλος της ΔΑΠ θα τους ψήσει να έρθουν και να τον ψηφίσουν. Με λίγα λόγια έχει να κάνει με το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος ή όχι.
  •  Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τον  κόσμο είναι προϊστορικός  παλαιολιθικός.Πρέπει να αλλάξετε στροφές. Καταλάβετέ το ! Τα κρασιά , τα Πάρτι , η πολυκοσμία στα τραπεζάκια (που το μόνο που δείχνει είναι ότι οι υπεύθυνοι τμήματος είναι ξυσταρχίδιδες που δεν πατάνε ποτέ στα μαθήματα γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει η σχολή) , οι άπειρες αφίσες και οι «φιλίες» πλέον δεν πιάνουν τόπο.(Το μόνο που θα πιάνει πάντοτε είναι οι γκομενίτσες που έχετε για διαφήμιση-προσέγγιση  φοιτητών περί παράταξης. Σε αυτό πάω πάσο… στο κάτω – κάτω δεν γίνεται να έχετε μπροστάρηδες τις αξύριστες κνίτισες.)Έχουνε μείνει πίσω στην δεκαετία του 80-90 ..τόσο τα συνθήματά τους …όσο και η κόντρα και ο ανταγωνισμός που νιώθουν μεταξύ τους. Για να το καταλάβουν και οι τελευταίοι , είναι σαν να πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που πήρε το πρωτάθλημα και να κάνει κωλοδάχτυλο στην αναγέννηση Καρδίτσας που υποβιβάζεται. Όταν με λίγα λόγια συνθλίβεις τον αντίπαλό σου στην κυριολεξία… είναι χαζό δεν βρίσκεις ???»
  •   Έξω οι παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια! Απλά για τα σκουπίδια χωρίς να διεκδικούν απολύτως τίποτα πέρα από το να κάνουν πλάτες σε καθηγητές και πολλά ακόμη. Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται σύλλογο και όταν λέμε σύλλογο εννοούμε άτομα τα οποία θα σκέφτονται το συλλογικό καλό και όχι βάση προγράμματος δράσης της οποιασδήποτε παράταξης. Είναι καλό το να την ψάχνεις και να προσπαθείς να είσαι πολιτικοποιημένος δεν λέω , όμως είναι κάτι το οποίο μπορείς να το επιτεύξεις δίχως να έχεις τις πλάτες κάποιας άλλης παράταξης. Γιατί το μόνο που κατορθώνεις τότε είναι να φανατίζεσαι , να μπαίνουν διάφορες σκέψεις συνωμοσίας στο μυαλό σου και να «κολλάς» σε απλά πράγματα , να μην σκέφτεσαι καθαρά. Μην αφήσεις κανέναν να σου κάνει πλύση εγκεφάλου. Διεκδίκησε αυτά που θέλεις , να την ψάχνεις μόνος σου και να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων.
  •   Όλοι εσείς που απέχετε από τις εκλογές που γίνονται μέχρι τώρα , ξανασκεφτείτε το. Μπορεί όντως να είναι βλακεία όμως κάποιοι άλλοι θα πλήρωναν ακόμα και με το τίμημα της ζωής τους το δικαίωμα για να ψηφίζουν. Αυτά δεν γίνονταν πριν χίλια χρόνια , γίνονται ακόμα και σήμερα εν έτη 2013. Γι αυτό χρησιμοποίησε το προνόμιο (και όχι δικαίωμα) που σου δίνεται και ονομάζεται ψήφος! Οτιδήποτε και αν είναι να κάνεις με αυτή. Η αποχή είναι το χειρότερο , διότι με αυτή δίνεις το δικαίωμα (επίσημα πάντοτε) στον άλλον να αποφασίσει για εσένα. Και ρωτώ…. Το θέλεις αυτό? Αν ναι… τότε μην φωνάζεις , μην κλαίγεσαι και μην απαιτείς τίποτα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τρία πράγματα προσέχουμε που βάζουμε: «Πουλί» «Υπογραφή»,  «Ψήφο».   (Π.Υ.Ψ)
  • Κόψε τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ τώρα προτού γυρίσει μπούμερανγκ στην ζωή σου. Οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού – βίας ιδιαίτερα προς τους κατώτερούς σου (σωματικά- νοητικά κτλ) είναι Φασισμός! Εκείνη τη στιγμή αυτομάτως δεν διαφέρεις σε τίποτα παραπάνω από έναν Χρυσαυγίτη , από έναν αναρχικό που βάζει φωτιά το αυτοκίνητό σου , από έναν άνδρα που σαπίζει στο ξύλο την γυναίκα του κτλ. Εντάξει δεν λέω να μην πανηγυρίσεις για την νίκη σου! Προς θεού δεν γίνεται να πετυχαίνεις κάποιον στόχο και να είσαι σε φάση « συγχαρητήρια αγαπητέ συνάδελφε-αντίπαλε ! Πήρατε άξια την νίκη» ή « Ναι επιτέλους νικήσαμε! Ας πάμε όλοι μαζί να το γιορτάσουμε στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου».Όμως το ένα με το άλλο άκρο έχουν μεγάλη  απόσταση.




Από ότι πιστεύω θα καταλάβατε πως δεν έχω κάποια τρελή αγάπη με κάποια συγκεκριμένη παράταξη.Ο λόγος για τον οποίο ψήφισα και θα συνεχίσω να ψηφίζω σε αυτές τις εκλογές είναι για να μπορούν διεξάγονται κανονικότατα τα μαθήματα της σχολής μου και να μην κλείνει το πανεπιστήμιο από 30-40 ντουγανόβλακες πλουσιόπαιδα που μισούν τα λεφτά τους και είπαν να γίνουν αναρχικοί. Αυτή λοιπόν την επιθυμία μου μέχρι στιγμής όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ( ΠΑΜΑΚ) την ικανοποιεί η ΔΑΠ. Δεν έχει σημασία αν την ψήφισα ή όχι… .σημασία έχει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα ….και γιατί όχι να αρχίσουμε από αυτά που ζούμε καθημερινά και μας αφορούν άμεσα. 

Εσείς ??? Τι λέτε?



Κούκλοι και Κούκλες διεκδικείτε την  ζωή σας και καλή τύχη ,
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane
comments

Powered By Ane