Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Saturday, February 23, 2013

Αχχ Τίτσου Tichu .... κάνω μάνα μου!



Είναι ένα παιχνίδι για όσους νομίζουν ότι είναι έξυπνοι. Παιχνίδι στρατηγικής με χαρτιά δεν υπάρχει! (Sia Pechlivanidou)











Τι στον μπούτσο έχετε πάθει όλοι εσείς στα πανεπιστήμια με αυτό το παιχνίδι???? Μπορείτε να μου πείτε?
Έχω βαρεθεί να βολτάρω στα τραπεζάκια/φουαγιέ των κιλικίων και να βλέπω καρφωμένες τετράδες φοιτητών να παίζουν με τις ώρες και άλλα δύο άτομα από πάνω τους να αφουγκράζουν για το πότε θα τελειώσει η παρτίδα (το χιλιάρι).

Ας πιάσουμε το θέμα από την αρχή:

Το παραμυθάκι ξεκινά μόλις πατήσεις στο πόδι σου στην σχολή . Πλέον αντί για το πρήξιμο των παρατάξεων(ΔΑΠ ,ΚΝΕ κτλ) ακούς «Φίλε παίζεις Τιτσου?».
Καθόμουν τις προάλλες σε ένα τραπεζάκι με παρέα και ξαφνικά έρχεται ένας άσχετος και λέει σε δύο Hot Girls που είχαμε: «Εεε κορίτσια !... Ξέρετε να παίζετε τίτσου? Ψάχνουμε με τον φίλο μου άλλα δύο άτομα για να κάνουμε παιχνίδι». Εκείνη την στιγμή αναρωτήθηκα από μέσα μου: «Σώπα ρε μαλάκες!! Πού έχει φτάσει το καμάκι στις μέρες μας?? Ο κάθε ανίκανος σπυριάρης δεγαμειςποτέ βρήκε και καλά την ιδεάρα να πλησιάζει γκομενάκια! Πετώντας μάλιστα την γαμάτη ατάκα «Παίζετε τιτσου»?  Εκείνη τη στιγμή ρε μαλακισμένο  θα ήθελα να  γυρίσει και να σου πει: «Ναι παίζω τιτσου!! Αλλά αυτή τη στιγμή θα ήθελα να με πάρεις στο δωμάτιό σου και να κάνουμε τρελό και άγριο σεξ, οπότε άστο καλύτερα …δεν θέλω.. μια άλλη φορά».
Είστε πραγματικά γελοίοι όσοι πιστεύετε πως θα βρείτε «γκόμενα» με αυτόν τον τρόπο! Για όσους το έχουν κάνει ήδη πράξη  και πέτυχε είναι ακόμα πιο γελοίοι.

Φίλοι μεγαλύτερου έτους ισχυρίζονται πως με το παιχνίδι αυτό είναι μια ευκαιρία για τους πρωτοετείς να κάνουν γρήγορα και εύκολα γνωριμίες-παρέες . 
Μπράβο ρεε!! Τι να πω!! Τις καλύτερες φιλίες θα δημιουργήσεις παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Θα κανονίζετε έξοδο κάθε ημέρα σε κάποιο μαγαζί στυλ playhouse στο οποίο επρόκειτο να καίγεστε με τις ώρες και δεν θα ανταλλάζετε ούτε μία κουβέντα πέρα από : «Δράκος!» , «Φοινίκι», «Πουλί!» , «Πάλι σκυλιά μου έδωσες ρε μαλάκα!!??» , «Φλιπ φλοπ του άσσου με τριάρια».
Στο τέλος το «κλασσικό παρεάκι των τεσσάρων ατόμων που αποτελείται από 2 άντρες και 2 γυναίκες» θα κατανοήσει ότι δεν έχει τίποτα κοινό πέρα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα αρχίσει να διαλύεται σιγά-σιγά. Ψέμα? Δε νομίζω…


Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα βρίσκεστε μέσα σε κλαμπ/μπαρ και θα συζητάτε για την παρτίδα που παίξατε το πρωί και πώς ο Μπουφ που ήταν κωλόφαρδος σας πήρε το παιχνίδι με «πουλί».
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που την ώρα που βρίσκεστε μέσα σε κάποιο κλαμπ/μπαρ/ταβέρνα για κρασιά , θα ξετρυπώσει ένας μαλάκας από την κωλότσεπή του μία τράπουλα τίτσου για να περάσει η ώρα.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα παίρνετε μέρος σε τουρνουά τίτσου, θα καίγεστε μια ολόκληρη ημέρα και στο τέλος θα ακυρώνετε και την έξοδο που είχατε κανονίσει με τους φίλους σας , διότι πολύ απλά δεν τελείωσε η παρτίδα!
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα παίζετε Tichu στο dotgames και θα κλέβετε από το Chat!

Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που δεν θα μπαίνετε πλέον στα μαθήματα της σχολής σας… για να κάνετε φουλ του άσσου με τριπλό παπά και 12 κόκκινο.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που την ώρα της εξεταστικής θα φωνάξετε «Τίτσου» και θα βγείτε πρώτοι από την αίθουσα.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα γράψετε κάποια στιγμή της ζωής σας Άρθρο για το πόσο καμένοι είναι αυτοί που παίζουν Τίτσου!
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα βλέπετε παρτίδες τίτσου στον ύπνο σας.

Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα μετράτε οτιδήποτε φύλλο κρατάει ο άλλος στα χέρια του , ακόμη και χαρτομάντηλο.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα ψάχνετε στο Ιντερνετ για το εάν το Τίτσου είναι Κινέζικο ή όχι.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που θα έχετε κατεβασμένες στο κινητό σας τις εφαρμογές Tichu counter και το ίδιο το παιχνίδι Τίτσου.
Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που κάποια στιγμή θα προσπαθήσετε να πάρετε μια απλή συνηθισμένη τράπουλα την οποία με την βοήθεια ενός ανεξίτηλου μαρκαδόρου θα προσπαθήσετε να την μετατρέψετε σε Τίτσου.

Θα γίνετε τόοοσο καμένοι που …που…. Που …αυτό!:




 και αυτό:



Αναρωτηθείτε τα εξής:
·       «Εάν ξαφνικά δεν υπήρχαν τράπουλες Tichu , τότε τι ασχολίες θα βρίσκατε στο εν λόγω  πανεπιστήμιό σας»?

·       «Εάν δεν έπαιζε κανείς άλλος αυτό το παιχνίδι πέρα από τους 3 «φίλους» σας τότε θα συνεχίζατε να ασχολείστε με αυτό»?


Τι θέλω να πω με αυτά? Πόσοι από εσάς με την είσοδό σας στο πανεπιστήμιο δεν ξέρατε τίποτα γι αυτό το παιχνίδι? Και τώρα καταλήξατε να βλέπετε παρτίδες στον ύπνο σας από το μπόλικο κάψιμο που πέφτει. Έλαααα που δεν το έχεις πάθει ποτέ. Άστα αυτά.

Το μακράν εκνευριστικό συμβαίνει όταν σου λένε οι φίλοι σου /κολλητοί σου (σε εσένα που δεν γνωρίζεις τίποτα από τιτσου) πως αυτή τη στιγμή παίζουν «επαγγελματική» παρτίδα και δεν μπορούν να σου μιλήσουν-δώσουν σημασία.Ειλικρινά μου έχει έρθει πολλές φορές να πατήσω σφαλιάρα εκείνη τη στιγμή (μαζί με ένα γαμωσταυρίδι) αλλά κάτι μέσα μου με συγκρατεί. Δεν ξέρω τι …. Ίσως φταίει το αίσθημα της φιλίας. Ίσως ότι χθες έκανα μανικιουρ και θα χαλάσει το νύχι! Ποιος ξέρει ???

Ο μεγαλύτερος χαμός βέβαια όπως σε κάθε «παιχνίδι» άλλωστε γίνεται την περίοδο των τουρνουά τιτσου. Τι είναι αυτό? Μια ακόμα πιο καμένη έκδοση αυτού του είδους. Εκεί θα συναντήσεις άτομα που αντί για χρήματα στο πορτοφόλι έχουν κάρτες τίτσου. Καθισμένοι ολημερίς στα τραπεζάκια-καφετέριες παίζουν (προπονούνται)  το εν λόγω παιχνίδι και το απόγευμα όπου πλησιάζει η ώρα της γαμάτης διασκέδασης … μπαίνουν στο ίντερνετ για να παίξουν με πιο «δύσκολους» αντιπάλους και να γίνουν ακόμα πιο ακαταμάχητοι και γαμηστεροί.

Κυνηγάνε κάθε πρωτάθλημα που γίνεται σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων. Είναι ικανοί για παράδειγμα να  βγουν πρώτοι κερδίζοντας το έπαθλο των 300 ευρώ και να έχουν κάψει περισσότερα σε βενζίνες και φαγητά ώστε να επιβιώσουν την ώρα που παίζουν .

Είναι απλώς μια μόδα που κάποια στιγμή θα περάσει. Εντάξει δεν λέω οι φοιτητές  να παίζουν μονόπολη και γκρινιάρη στα κιλικία αλλά σίγουρα με κάτι καλύτερο θα βρουν να ασχολούνται.

Γενικώς μου τη δίνουν τα χαρτιά ( δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κόλλημα με το Tichu ) …. Δεν μπορώ να βλέπω νέα παιδιά που σφύζουν από ζωντάνια …καρφωμένα με τις ώρες σε ένα τραπέζι να σκοτώνουν την ώρα τους ! Μην χαραμίζεις κανένα κάστανο από τη ζωή σου μου είχε πει ένας γέρος σοφός στο λεωφορείο. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελε να πει ..του στυλ …(γαμάτε γιατί χανόμαστε???? / να χάνεστε γιατί γαμιόμαστε???? ) , αλλά σίγουρα εννοούσε να αξιοποιείς και να ρουφάς κάθε στιγμή από τη ζωή σαν να ήταν η τελευταία σου ημέρα.
 Είναι απλώς ένα παιχνίδι με χαρτιά! Ξεκολλάτε γαμώτο και σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο από τη ζωή σας. Εντάξει δε λέω πως τα χαρτιά είναι χειρότερα και από το WoW , όμως όταν το καις ολημερίς δεν διαφέρουν και πολύ.
Παίζε το οτιδήποτε , αρκεί να το κάνεις με μέτρο και να μην καίγεσαι με αυτό!

Ξέρω πως το τελευταίο ακούστηκε κάπως …. όμως να ξέρετε πως δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, αλλά πονηρά μυαλά.

Σας προκαλώ να δοκιμάσετε το εξής :
Κάθε φορά που πέφτετε για ύπνο αναρωτηθείτε: «πέρασα ωραία αυτή την ημέρα?» ,…..εάν δεν επιλέξετε καμία μέσα σε μία εβδομάδα τότε κάτι πρέπει να αλλάξετε στην ζωή σας.

Εάν πάλι η ημέρα σας απαρτίζεται μόνο από ένα παιχνίδι με χαρτιά/WoW/LoL/Counter/αρθρογραφία και νιώθετε τρελή ικανοποίηση , τότε κακό του κεφαλιού σας!

Υ.Γ--> Για το θέμα των «χαρτιών» μπορεί να μην έχω μεγάλη πείρα , αλλά για τα games που αναφέρομαι, ιδιαίτερα  το WoW στο οποίο έχω ρίξει αρκετό κάψιμο…. Πιστέψτε με δεν αξίζει…


=================================================================
Παρακαλείστε να σχολιάζετε ( αν το επιθυμείτε ) κάτω ακριβώς από το τέλος του άρθρου (με λίγα λόγια στην ίδια την ιστοσελίδα )
και όχι στο Facebook στις αναρτήσεις .
Ευχαριστώ.... :-P
=================================================================

Κούκλοι και κούκλες διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό
Ane





comments

Powered By Ane