Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Monday, December 3, 2012

Έλληνες Φίλαθλοι σε Κατηγορίες



Παρακολουθείς τα «ματς» από την τουαλέτα του σπιτιού σου για γούρι???

 Πας γήπεδο κάθε εβδομάδα??? Βρίζεις μάνες ? Βρίζεις τον διαιτητή? Βρίζεις την μάνα του διαιτητή? Είσαι ορκ? Παίζεις WoWΑκούς Justin Bieber?
Εάν ναι , τότε σίγουρα ανήκεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ελλήνων φιλάθλων ποδοσφαίρου.
Για να ρίξουμε μια ματιά:

Ο «δεν βρίζω την μάνα του διαιτητή»:
Είναι ο φανατικός της υπόθεσης , με την καλή έννοια πάντα. Υπήρξε ποδοσφαιριστής από μικρή ηλικία σε κάποια ομάδα κι έπειτα από αρκετά χρόνια παράτησε το άθλημα για τον τάδε/δείνα λόγο. Συνήθως έπαιζε στα «τσικό» κάποιας ακαδημίας  την οποία υποστηρίζει με όλο του το είναι. Αγοράζει πάντοτε διαρκείας , σε καλή θέση για να παρακολουθεί τον αγώνα σαν να παίζει σκάκι ένα πράγμα και ποτέ δεν μετατρέπεται σε χούλιγκαν. Είναι ικανός να χειροκροτήσει για γκολ ακόμη και της αντίπαλης ομάδας ( από μέσα του βέβαια γιατί κινδυνεύει να φάει ξύλο ). Αποτελεί θαυμαστή του καλού ποδοσφαίρου και μπορεί να τον δεις στεναχωρημένο επειδή η ομάδα του έπαιξε χάλια , ακόμη κι εάν έχει νικήσει. Δεν αλλάζει ποτέ ομάδα σε όλη του τη ζωή και την υποστηρίζει ακόμη και αν γαμάει.(παοκ και ας μη γαμήσω ποτέ που λένε…)


Ο λεφτάς:
Κυριλέ πάντα , θα καθίσει στην πιο ακριβοπληρωμένη θέση του γηπέδου, συνήθως τέρμα πάνω ώστε να έχει θέα από την βίλα του ή το εστιατόριο του σταδίου ή τέρμα κάτω ώστε να μπορεί σχεδόν να ακουμπάει τους ποδοσφαιριστές. Απαξιεί να βρίσει και να φωνάξει μιας που είναι αρκετά μεγάλος και «ώριμος» για τέτοια χαζολογήματα. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα λάβει τουλάχιστον οχτώ κλήσεις και πέντε μηνύματα στο κινητό για την πτώση του τάδε δείκτη στο χρηματιστήριο. Την ώρα του γκολ το πολύ- πολύ να χειροκροτήσει απαλά και βασιλικά έτσι όπως του αρμόζει.





Ο αστειάτορας:
Δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Πραγματικά όμως δεν ξέρει τι του γίνεται. Θεωρεί τον εαυτό του γνώστη , αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τα ματς απλώς σαν έναν τρόπο διασκέδασης με χιούμορ πάντοτε. Είναι ο κλασσικός που θα σχολιάσει τα περίεργα ονόματα των παιχτών , αυτός που θα «πετάξει» την πιο περίτεχνη βρισιά του στυλ « τι το σφυρίζεις ρε κλαπαρχίδι?» και άλλα τέτοια αγαπημένα του. Συνηθισμένα του αστεία είναι:
·      Και ναι.. παίρνει την μπάλα, τρέχει, τρέχει .. ξεχύνεται σαν εμετός
·      Άντε να χαθείς ρε ανόητε! Σερβιέτα! Εε Σερβιέτα.
·      Σχόλια που έχουν να κάνουν με τον Di maria( παίχτης της Ρεαλ), με τον messi που έβαλε γκολ από τη messi του γηπέδου
·      Τι κάαανεις βρε κρέας!!! …. Μόλις βάλει γκολ ακούς «μπράααβο ρε παιχταρά μου! ΘΕΕΕ του γκαζόν»

Γενικά και αφηρημένα το μόνο που κάνει είναι να καυτηριάζει τον αγώνα και να προσπαθεί να αποτελέσει τον γελωτοποιό του παιχνιδιού! Νταααξει δε λέω… καλός είναι όταν παίζει : Άστα να παν Πυλαίας VS Πάοκ, αλλά όχι να σου κάνει παρεμβολές στο Barchelona VS Real !
Ι-Ε-Ρ-Ο-Σ-Υ-Λ-Ι-Α…..



Ο μαστούρα:
Δύο αγώνες παίζει η ομάδα του την εβδομάδα? Αυτός θα πάει σε τρεις. Πώς γίνεται αυτό? Μα φυσικά θα παρακολουθήσει και μια προπόνηση της ομάδας του έτσι για το χαβαλέ. Διαρκείας δεν αγοράζει ποτέ μιας που πηγαίνει στην ΘΥΡΑ με τον περισσότερο χαμόοοο , πανικόοοοο  και με λιγότερο οξυγόνο λόγω των καπνογόνων που πετάγονται κατά  την είσοδο της ομαδάρας στο γήπεδο. Γύρω στις δύο ώρες πριν από το ματς κάθεται έξω από το γήπεδο πίνοντας ρετσίνες , μπύρες συζητώντας για τις αλλαγές της ομάδας του , το σύστημα που θα παίξουν , εάν η μπάλα είναι όντως τετράγωνη ή φταίει η πολύ μαστούρα… και άλλα πολλά. Ανεβαίνει στις κερκίδες πολύ απλά για να τα ΣΠΑΣΕΙ και να γουστάρει αδρεναλίνη/ τεστοστερόνη. Δεν τον ενδιαφέρει η νίκη , αρκεί να περάσει καλά τραγουδώντας με τα «φιλαράκια» , σπάζοντας αυτοκίνητα , σπάζοντας τους αντίπαλους φιλάθλους στο ξύλο ,σπάζοντας τ’ αρχίδια αυτών που παρακολουθούν το παιχνίδι βάζοντας φωτιά σε κάδους και τέτοια.
Είναι υπαίτιοι για τα πρόστιμα που τρώει η «ομάδα τους» στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια (UEFA). Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να θεωρείται οπαδός… κάποιος που το μόνο που κάνει για την ομάδα του είναι να της δημιουργεί προβλήματα.
Ο φίλαθλος αυτός είναι ικανός να βάλει γκολ η ομάδα του και να μην το πάρει χαμπάρι επειδή είναι γυρισμένος ανάποδα και χοροπηδάει πάνω κάτω με τους υπόλοιπους καμένους εκεί μέσα. Φήμες λένε ότι το είδος αυτό παρουσιάζει έλλειψη ενός ενζύμου που λέγεται «δεγαμείςμετίποταέ?»



Ο Φανατικός:
Μπορεί να μοιάζει με τον «Μαστούρα» αλλά ξεχωρίζει στο ότι ποτέ δεν σπάει/βάζει φωτιά/ δέρνεται για την ομάδα του και πολλά ακόμη.
Κάθε φορά που αποκαλεί την ποδοσφαιρική του ομάδα "κλάμπ" , ένα κλάμπ σάντουιτς αυτοκτονεί.
Κατά την διάρκεια του αγώνα διαμαρτύρεται για τα πάντα! Η μπάλα ήταν ξεφούσκωτη , το γήπεδο βρεγμένο , φωνάζει διαρκώς: «Τι το σφυρίζεις ρε??» ακόμη και αν ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του παιχνιδιού. Η ομάδα του γι αυτόν είναι κάτι σαν ναρκωτικό. Κυριολεκτικά όμως! Μπορεί να πέσει ακόμη και σε κατάθλιψη εάν χάσει σε κάποιο ντέρμπι.
Πριν τον αγώνα δεν μιλάει και πολύ. Είναι ανήσυχος , αγχωμένος και ανεβάζει παλμούς. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι φίλαθλοι αυτής της κατηγορίας δεν μπορούν να φάνε από το άγχος. Σπίτι παρακολουθεί τον αγώνα με κασκόλ, φανέλα , περιβραχιόνιο και σώβρακο της ομάδας του. Εάν κατά λάθος την ώρα του γκολ βρίσκεται σε κάποια περίεργη στάση ( πχ καθισμένος στα γόνατα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας) το θεωρεί «γούρι» και σε κάθε αγώνα κάθεται στο ίδιο μέρος.
Αγοράζει πάντα αθλητική εφημερίδα και είναι πραγματικά γνώστης των πάντων περί ποδοσφαιρικών θεμάτων. 




Ο καφενείο:
Κλασσικός γεροξούρας που κάθεται αραχτός στην καρεκλάρα του καφενείου με το μπεγλέρι στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο. Δεν πηγαίνει ποτέ στο γήπεδο ( εξού και το καφενείο) …. Το ποδόσφαιρο γι αυτόν αποτελεί μια μορφή διασκέδασης μπροστά από το «χαζοκούτι» όπως το αποκαλεί. Είναι γνώστης των «πάντων» περί ποδοσφαίρου, ο «καλύτερος» προπονητής και μιλάει συνέχεια κατά την διάρκεια του αγώνα κάνοντας παράλληλα περίεργους ήχους ( πχ. Πρρτ, φφφσσς,εεεεεε,ωωωχ) σπάζοντάς σου τα ΝΕΥΡΑ!
Οι συνεχόμενες παπαριές ολκής που βγαίνουν από το στόμα του είναι :
·      Την ώρα που κρατάει την πίτσα και την μπύρα στο χέρι . « Παίξτε μπάλα ρε ψοφίμια! Ούτε να πάρετε τα πόδια σας δεν μπορείτε.
·      Εγώ το έχω πει.. αυτή η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν σουτερ. Έτσι μπάμ μία με φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και γκολ.! Να δουν αυτοί.
·      Έλα ρε απλό είναι το ποδόσφαιρο …τι να λέμε τώρα. Πάσα-πάσα-πάσα σουτ και γκολ! Τόοοοσο απλά
·      Ποιόν βάζεις μέσα ρε άσχετεεε!

Είναι η μοναδική κατηγορία στην οποία εύχομαι μέσα από την καρδιά μου «ΨΟΦΟ»



Κούκλοι και κούκλες διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane



comments

Powered By Ane