Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Wednesday, August 15, 2012

Ιδού η Ίος ... Ιδού Και Το Πήδημα



Θα μπορούσα απλώς να πω ότι περάσαμε τέλειαααα όπως ακούγεται από όλους να λένε όταν πηγαίνουν σε κάποιο νησί. Ότι κάναμε πανικοοο!!! Ότι τα μαμίσαμε όλαααα!! Είμαι  99% σίγουρος πως  όλοι αυτά λένε για να δείξουν γαμάτοι και πως τα σπάνε. Πήρα λοιπόν την απόφαση να καθίσω  καλοκαιριάτικα μπροστά από το πισί μου και να διηγηθώ το υπόλοιπο 2%

Η ώρα είναι 23:00 και γεμάτοι ενθουσιασμό .. χοπ χοπ με βήμα χοροπηδηχτό και ουχί κουνιστό   μπαίνω με τους φίλους μου στο τρένο  .. . Η «έξαλλη» εξόρμηση  ξαφνικά ξεκίνησε. Τέσσερα (Ξ) στην σειρά.. τι τέλειο?? ??

Μπορεί να πήραμε το αργό τρένο (την 501, 16 ευρω σε κουκέτα) αλλά είχε αρκετό χαβαλέ μιας που κάναμε αρκετές γνωριμίες μέσα σε αυτές τις 6-7 ωρίτσες . Φτάσαμε  έξι το πρωί στην Αθήνα. Από εκεί πήραμε μετρό για Πειραιά και τέλος πλοίο για την Ίο το οποίο έφευγε στις 7:25.    «Ξέρω ότι δεν σας νοιάζει και πολύ , αλλά είπα αυτή τη φορά να γράψω λεπτομέρειες». Όπως έλεγα και πριν από μία γραμμή ανεβήκαμε στο πλοίο που έκανε κάνα επτάωρο για να φτάσει στο νησί . Παρόλα αυτά οι ώρες πέρασαν πολύ άνετα και ωραία κάνοντας φιλίες, ανταλλάσοντας απόψεις  με τους τουρίστες , τις τουρίστριες και όλα μα όλα τα σκυλιά του καραβιού!! Ειλικρινά είχαμε έναν κολλημένο  σπαστικό στην παρέα ( εμένα) που ότι γαβ-γουβ και να έβλεπε πήγαινε και το χάιδευε με τις ώρες. Αρκετές φορές μάλιστα δεν πρόσεχε καν τα σέξι αφεντικά τους και μόλις βαριόταν με τον σκύλο , σηκωνόταν κι έφευγε. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑ… !!!

Έπειτα από αρκετά λιμάνια , φτάσαμε επιτέλους στην πολυπόθητη Ίο . Με το βλέμμα του τουρίστα και την φαντασίωση της απόλυτης κραιπάλης , μέθης και τρελού σεξ κατεβήκαμε από το βαπόρι προς αναζήτηση δωματίων. Είχε ζέστη και φυσούσε δυνατά. Αφού μας πρήξανε αρκετή ώρα οι τύποι που κρατάγανε τις καρτέλες με τα δωμάτια , επιλέξαμε έναν φαλακρό κοντούλη γαμάτο τυπάκο που έγραφε (Athena) (η καρτέλα του) ο οποίος και μας μετέφερε με το βανάκι του ξενοδοχείου στα δωμάτια.

Οπότε μόλις εγκατασταθήκαμε και κάναμε ένα μπανάκι να φύγει το ταξίδι από επάνω μας , αποφασίσαμε να κόψουμε καμιά βόλτα στην χώρα του νησιού για να δούμε τι παίζει με το μέρος.  Εκείνη τη στιγμή δύο σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μας:
1)   Το νησί είναι άδειο και είμαστε μόνοι μας
2)   Στο νησί γίνεται της καρά πουτανάρας                                                  

Και ας εξηγήσω το γιατί:
Ήταν κοντά τρεις το μεσημέρι και βολτάραμε…
Το μέρος ήταν γεμάτο μπαράκια , κλαμπάκια ανά 3 μέτρα!! Αναρωτιόμασταν λοιπόν: « Είναι δυνατόν να δουλεύουν όλα αυτά ?? και να μην έχουν κλείσει??» «Πόσο κόσμο έχει το μέρος δηλαδή?»

Από την άλλη βέβαια εκείνη την ώρα βλέπαμε μόνο παππούδες και γιαγιάδες .. ΦΟΥΛ στην νεολαία !!.
Οπότε μήπως κάποιος μας έκανε πλάκα??
Μήπως κρυβόντουσαν σε κάποιο μυστικό σημείο τα ζόμπι του νησιού??

Επιστρέψαμε στα δωμάτια να κοιμηθούμε και βγήκαμε έξω κατά τις 00:30 , όπου άρχισε σιγά-σιγά να έχει ζωή το μέρος .

Ας κάνω μια μικρή παύση για να κατανοήσετε μερικά πράγματα για τον τόπο αυτό.





                                                     Το νησί:

                                                


Προσοχή στο παρακάτω:




Τα σημεία όπου γίνεται ο χαμός:






Ο Μυλοπότας:








Το νησί κοιμάται στις 6-8 το πρωί και ξυπνάει 2-5 το απόγευμα. Έπειτα όλος ο κόσμος πηγαίνει με κτελ (1.60 ευρώ) που περνάει κάθε τέταρτο από την χώρα ή με τα πόδια στον Μυλοπότα στο beach bar Ios far out για μπάνιο στην θάλασσα  και κωλοχτύπημα δίπλα από τις πισίνες. Στη συνέχεια γυρίζει πίσω στην χώρα (δηλαδή το κεντρικό μέρος του νησιού) και κοιμάται μέχρι τις 01:00. Από εκεί και πέρα αρχίζει το ξενύχτι και πάει λέγοντας…

Γι αυτό εμείς τα άπειρα γατάκια που πηγαίναμε πρώτη φορά 
νομίσαμε ότι δεν έχει ψυχή ο τόπος. Εεμμ.. που να βρεις κόσμο όταν όλοι κοιμούνται και οι υπόλοιποι αράζουν στην παραλία?

Μερικές τελευταίες πληροφορίες:
Σφηνάκια από 1
€ έως 3
Ποτό πχ Southern comfort coca-cola ή βότκα μπανανα βύσσινο 6 € μέγιστη τιμή , ακόμη και στο μεγαλύτερο κλαμπ της Ιου.
Δωρεάν είσοδο στα περισσότερα μαγαζιά με διάφορες προσφορές. Για παράδειγμα 2 κοκτέιλ και 2 σφηνάκια  8  € και άλλα πολλά.
Τα μαγαζιά που έχουν είσοδο , είναι σίγουρο ότι θα δίνουν προσφορές.
Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι …. οι
ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝ
ΟΝΤΑΙ!!!  Και ούτε πρέπει να πάρεις υποχρεωτικά κάτι για να καθίσεις
Ο Τζάμπας ζεί ! Τέλος! Και κατοικεί στην Ίο.
Δωμάτια από δεκαπέντε ευρώ το άτομο μέχρι και 20 €. (την ημέρα φυσικά)
Τώρα εάν θέλετε να μείνετε στο κάμπινγκ της Ίου που βρίσκεται μια πατούσα μακριά από το Ios far out… θα σας στοιχίσει 5 € την ημέρα.





Τέλος παύσης .. πάμε παρακάτω

Είχα μείνει στην νυχτερινή ζωή! Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα νησιά και πόσο χαμό-πανικό έχουν , αυτό όμως που γνωρίζω είναι πως άτομα από Βραζιλία, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, ,Ισπανία ,Λίβανο, Σουηδία , Ιταλία , Γαλλία έρχονται σε αυτό το σημείο της γης για να διασκεδάσουν!! Επίσης μας λέγανε ότι δεν έχουν τέτοια μέρη στην χώρα τους και πως από τα διάφορα άλλα ελληνικά νησιά που έχουν επισκεφτεί σε αυτό έρχονται κάθε χρόνο. ΟΚ .. μην ανησυχείς έχει και Έλληνες ..  μειοψηφία βέβαια , αλλά τι σε νοιάζει? Ίσα- ίσα θα εξασκήσεις και μια δεύτερη γλώσσα ακόμη και αν δεν μιλάς Αγγλικά … (όποιος κατάλαβε κατάλαβε)   ;-)

Αυτό που γίνεται το βράδυ στα μπαρ-κλαμπ και στα στενάκια δεν περιγράφεται εύκολα μέσα από ένα άρθρο αλλά θα προσπαθήσω να βάλω τα δυνατά μου . Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις από κοντά.

Άφθονο ποτό , πανέμορφες  γυναίκες(εξάλλου με το ποτό όλες ωραίες γίνονται) , άντρες ( πρησμένοι με κάτι μπράτσα που χτυπάνε παλαμάκια το ένα με το άλλο) , φθηνή ζωή , ασταμάτητος χορός και πολλά ακόμη που νομίζω ότι θα γεμίσω αρκετές σελίδες γράφοντάς τα.

Σκεφτείτε ότι είναι ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο είστε καλεσμένοι  μαζί με πολυυυύ άλλο  κόσμο που πάει να διασκεδάσει , να μιλήσει , και να χτυπηθεί μέχρι το ξημέρωμα. Από εσάς επομένως εξαρτάται το πόσες ημέρες θα αντέξετε στους ρυθμούς αυτούς .Για παράδειγμα αν πιεις υπερβολικά , θα ξερνάς , και θα χάσεις την επόμενη ημέρα διπλωμένος στο κρεβάτι . Πιθανόν  για τους μόνιμα  πιωμένους στο νησί αυτό είναι να ξεραθούν σε κανένα πεζοδρόμιο και να ξυπνήσουν  εκεί μαζί με άλλους μεθύστακες από τον πρωινό ήλιο ή από το κάτουρο που θα φάνε από τους περαστικούς. Ωωωω ναι  αληθινή ιστορία .

Ααα!! Και κάτι ρατσιστικό που λαμβάνει χώρα στο «πάρτι» αυτό είναι ότι στα περισσότερα μαγαζιά οι τιμές για τις γυναίκες είναι φθηνότερες . Τι θέλω να πω? Λόγου χάρη το μεγαλύτερο κλαμπ της Ίου που είναι ο Σκορπιός , έχει δωρεάν είσοδο για όλους από τις 02:30 που ανοίγει μέχρι τις 03:00 , ενώ για τις γυναίκες είναι δωρεάν έως τις 4:30 . Επίσης η είσοδος είναι 7 ευρώ για άντρες και 4 για τις γυναίκες.

Βέβαια το βρίσκω έξυπνο σκεπτικό μιας και οι άντρες εκεί πηγαίνουν σαν τα ζόμπι μόλις δουν γυναίκες να μπαίνουν σε ένα μαγαζί.



Οπότε  για κάθε τέσσερεις όμορφες γυναίκες συνεπάγονται  δεκαπέντε μαντραχαλάδες από τους οποίους οι μισοί είναι τύφλα από το ποτό ( τώρα πως γίνεται αυτό … ρωτήστε τον  μαθηματικό σας) . Ακόμη για όσες ενδιαφέρεστε  και επιθυμείτε να βρείτε ένα ταίρι/παρτενέρ / πες το όπως θες     που να είναι «φουσκωτός» και πρησμένος , είναι το ιδανικό μέρος για εσάς!!!  Ωραίοι άντρες , ψηλοί , γαλανομάτες , κοκκινομάτες από το πολύ ποτό , με βυζιά μεγαλύτερα από τα δικά σας και με IQ που δεν ξεπερνάει αυτό του μέσου  ενήλικου μπαρμπουνιού. Πραγματικά είναι τόσο χαζοί που σε ταινίες άνω των δεκαοχτώ … κουβαλάνε και δεκαεφτά φίλους  μαζί.
Είναι κάτι λίγο περισσότερο από αυτό:





Είναι το καλύτερο μέρος για τις γυναίκες επειδή μπαίνουν παντού τζαμπέ και τις (όμορφες ) τους την πέφτουν ασταμάτητα , αλλά και το καλύτερο για τους άντρες επειδή ντύνονται σαν λέσι , πίνουν όσο θέλουν , ψαροντουφεκώνουν άλλο τόσο και το καλύτερο που ισχύει για όλους???
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ !! (και ναι  όταν το έγραφα είχα το shift πατημένο) .Βγαίνεις ότι ώρα γουστάρεις , κοιμάσαι όποτε θελήσεις ή όποτε παραστεί ανάγκη και τα πάντα είναι ανοιχτά … εκτός από τις ώρες που κοιμάται το νησί..δηλαδή έξι το πρωί με  μία το μεσημέρι. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσο γελοίο είναι αυτό για έναν φούρνο???? Ντα φακ!!!

Η διασκέδαση στον τόπο αυτό ξεκίνησε πριν από καμιά 40 χρόνια ως μέρος χασικλήδων. Εδώ και πολλά χρόνια όμως αυτό έχει αλλάξει. Ούτε μπαφιάρηδες , ούτε τρελά μαχαιρώματα και ξύλο. Είναι ένα μικρό νησί κλεισμένο στο οποίο όλες οι φάτσες μέρα με τη μέρα γίνονται γνωστές μεταξύ τους . Επομένως είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος που θα κάνει «μαλακία»  και γι αυτό δεν υπάρχουν  τέτοια γεγονότα εκεί.

Ιδανικός αριθμός ατόμων είναι τέσσερα με πέντε άτομα. Παραπάνω ή παρακάτω ίσως να προκύψουν προβλήματα. Ξέρετε τώρα .. όχι εγώ θέλω να πάω εδώ , όχι η κοπέλα από χθες θα είναι εκεί και διάφορα άλλα. Εάν  από την άλλη πάτε πολλές γυναίκες μαζί να ξέρετε ότι σίγουρα θα χωριστείτε και θα νιώσετε τρελό κόμπλεξ που θα την πέφτουν στις ωραίες φίλες σας και όχι σε εσάς…. Σίγουρα θα μαλώσετε…!

Επιπλέον το 80% των ατόμων που επισκέπτονται το νησί είναι ελεύθερα. Οπότε μην διανοηθείτε να πάτε σε αυτό το «μικρό» μπουρδέλο δεσμευμένοι ή με την κοπέλα σας μαζί. Το πιο πιθανό είναι να την απατήσετε ή να σας την χουφτώνουν κι εσείς να πρέπει να πλακώνεστε με τους HULK του νησιού. Ζευγαράκια και γουτσουυυυυ δεν είναι για εδώ. Γι αυτά υπάρχει η Σκιάθος, η Σκόπελος ,η Νάξος , η Χίος , η Λευκάδα .. άντε και η Πάρος. Όσοι αρνείστε να με πιστέψετε .. απλά κάντε μια προσπάθεια κι εάν δεν έχετε πάρει πόδι ή την κοπέλα σας από τα μαλλιά την δεύτερη ημέρα να μην με λένε γαμάτο.


Στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες:
·       Στο beach bar Farout είχαν μαζευτεί πάρα πολλοί Ισπανοί και Ιταλοί . Όπως όλοι ξέρετε η Ιταλία έχασε στο Euro 4-0 από την Ισπανία. Καθώς χορεύανε αμέριμνοι λοιπόν , άρχισε μια κοπέλα να κουνιέται πάνω σε μια εξέδρα κουνώντας επιδεικτικά  τέσσερα δάχτυλα από τη μια κι ένα μεγάλο μηδενικό από την άλλη. Πέσανε χειρονομίες , σπρωξίματα , γιουχαρίσματα , σημαίες ξεπρόβαλαν από εδώ κι από εκεί. Βαφανκουλο εσπανια , πουτανα εσπανια και άλλα ήταν μερικά από τα χαριτωμένα καθωσπρέπει συνθήματα της ημέρας. Εντάξει μπορεί η εν λόγω κοπέλα να το έκανε για πλάκα .. όμως πόσο αστείο είναι να  υψώνουν κωλοδάχτυλο στην σημαία σου? Έτσι λοιπόν ανέλαβαν δράση οι μπράβοι του μαγαζιού και το θέμα έληξε. Αα! Να ξέρετε ότι στην Ίο υπάρχουν πάρα πολλοί μπράβοι , λόγω ασφάλειας και καλής λειτουργίας του μαγαζιού/νησιού. Οπότε μην διανοηθείτε να κάνετε φασαρία , όσο φουσκωτοί και να είστε . Ακόμη και να το ξεκινήσει ο άλλος , απλώς αμυνθείτε.. διότι δεν λογαριάζουν το ποιος το ξεκίνησε. Απλά  πετάνε και τους δύο έξω.. ξέρετε εσείς .. με την δύναμη του λόγου και της πειθούς φυσικά.
·       Οι άντρες που μπαίνανε σαν τα ζόμπι στα μπαράκια μόλις βλέπανε γυναίκες ή απλά μίνι φούστες
·       Οι χορευτές με τα φωσφορούχα βραχιολάκια που τα μοιράζουν απ έξω από τα κλαμπ.  Εντυπωσιακότατο θέαμα.
·       Αν και δεν το δοκίμασα… έχει ένα μπαράκι στο οποίο παίρνεις να πιεις ποτό ..σου βάζουν ένα κράνος στο κεφάλι και σε κοπανάνε με πυροσβεστήρα ή σφυρί και πολλά ακόμη. Ένα βιντεάκι θα σας πείσει. 



·       Ο ατελείωτος χορός και το beach bar Farout. 



Τυχαίο το βίντεο και δεν είναι δικό μου.
·       Οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τις πιωμένες στα στενάκια , όπως για παράδειγμα: «πόσα είναι αυτά    .ΙΙ..    ? δύο ή τρία?»
·       Ο αέρας που φυσούσε τόσο δυνατά και σε στέγνωνε σαν σεσουάρ , καθώς επίσης η δροσιά που είχε το νησί από τις 02:00 μέχρι τις 08:00 το πρωί.
·       Η καμπάνα που χτυπούσε την Δευτέρα το πρωί κατά τις επτά. Δεν ξέρω εάν γίνεται κάθε Δευτέρα ή εάν ο Παπάς είχε κέφια ή αν κάποιος χαβαλετζής πιωμένος το έκανε, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχε φάση! Ξεκίνησε να χτυπάει σε ρυθμό .. ντι ντιν ντιν ντιν … ντιν-νταν-ντιν-νταν συνεχόμενα , μετά έκοβε και ξανάρχιζε. Σαν να έπαιζε ο DJ παπαλάμπρος. Αυτός ο ήχος βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν στην πλατεία να αρχίσουν να χορεύουν! Άλλοι πάνω στα μηχανάκια , στα φαγάδικα , στα πεζουλάκια / πεζοδρόμια παντού! Θα ήταν πολύ ψωνιστικό να έλεγα ότι εμείς το ξεκινήσαμε , γι αυτό και θα πω ότι το ξεκίνησε ο τύπος στο μηχανάκι . Δυστυχώς δεν έχω κάποιο βίντεο γι αυτό. Αλλά είδα έναν να το τραβάει οπότε μπορεί σε λίγο καιρό να ανεβεί στο youtube.


Κούκλοι και κούκλες  
διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane

comments

Powered By Ane