Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Thursday, November 1, 2012

Άθεοι VS ALL


«Τα όρια της σάτιρας είναι η ευστοχία της, η αλήθεια της! Αν δεν λέει αλήθεια είναι κακόγουστη. Δεν ενοχλεί κανέναν και δεν ασχολείται κανείς .Ενοχλεί η ευστοχία ,άρα η αλήθεια. Άμα δεν σ αρέσει η αλήθεια , δεν είναι πρόβλημα της σάτιρας! Δεν είναι πρόβλημα της αλήθειας. Η σάτιρα είναι τέχνη και ως εκ τούτου δεν έχει ιερά σύμβολα… γιατί η τέχνη είναι η αναπαράσταση της αλήθειας και όχι η αλήθεια! Ωστόσο έχει την αλήθεια της… αυτή για την οποία μιλούσα πριν».
(Silas Serafim)






Θα μου πείτε: «Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή ρε φιλαράκι??»
Το ζήτημα που πρόκειται να σχολιαστεί/ «κριτικαριστεί» όπως και να το κάνουμε για την πλειοψηφία των αναγνωστών είναι επίπονο και προφανώς θα θιχτούν πολλά αυτή τη φορά .

Το παρών άρθρο επιθυμώ να αποτελέσει θέμα προς συζήτηση  στο Blog και ΟΧΙ έναν απλό μονόλογο! Γι αυτό παρακαλείστε να αφήσετε κι εσείς την άποψή σας (όποια είναι αυτή).
Σχόλια του στυλ: «Τέλειο το άρθρο» ή «Για τον πούτσο αυτά που λες! Σάλτα και γαμήσου» δεν νομίζω πως ικανοποιούν την επιθυμία που δήλωσα πριν μερικές γραμμές. 

Από πού ν αρχίσω και που να τελειώσω…. Δύσκολο να καταφέρεις να λύσεις εντός λίγων σειρών ένα θέμα που για αιώνες παραμένει και θα συνεχίσει να παραμένει άλυτο μέχρις ότου η επιστήμη ισχυριστεί με 100% σιγουριά πως δεν υπάρχει θεός///  ή  //// ο ίδιος ο Θεός κατέβει/ανέβει στην γη και μας κάνει πιστούς ακόλουθούς του.
Θα κάνω μια προσπάθεια να χωρίσω την σκέψη μου σε διακριτά κομμάτια έτσι ώστε να μην χάσουμε τον μπούσουλα.  Οπουδήποτε αναφέρω την λέξη Χριστιανισμός εννοώ και όλες τις υπόλοιπες θρησκείες(μουσουλμάνοι/βουδιστές κ.α). Δεν κάνω κάποια συγκεκριμένη επίθεση. Ηρεμήστε…

Η οποιαδήποτε αναπηρία είναι τύχη:
Γεννήθηκες  τυφλός? Και γαμώ! Κουφός  με νοητική στέρηση και παράλυτος???? ΤΕΛΕΙααα!! Μαλάκα θέλω τώρα να αλλάξουμε θέσεις!
Έτσι λοιπόν ο κάθε γνήσιος υποστηρικτής της θρησκείας θα σου πει το εξής παραμυθάκι.
«Τα παιδιά που γεννιούνται με κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη ζωή τους  (ιδιαίτερα αυτά που δεν μπορούν να πουν αυτό που αισθάνονται ) είναι πολλοί τυχερά και άγγελοι από την πρώτη στιγμή! Επομένως δεν θα χρειαστούν να δοκιμαστούν από τον Θεό και θα έχουν σίγουρα  κατοχυρωμένη με το ονοματάκι τους πάνω στην ταμπελίτσα μία θέση στον παράδεισο».
High Class , όχι ότι κι ότι. Ντάξει ίσως το τελευταίο να μην το λένε και να το πρόσθεσα εγώ όμως…. αλλάζει κάτι??? Το ίδιο γελοίο δεν είναι ρε παιδιά? Είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό τύχη??? Το γεγονός ότι δεν είσαι αρτιμελής , δεν βλέπεις , δεν ακούς? Όλα αυτά είναι χαρίσματα και δεν το ήξερα? Επίσης γιατί ποτέ δεν έχω ακούσει από κανέναν με σοβαρό πρόβλημα να τα υποστηρίζει αυτά??
Δεν δέχομαι ρε φίλε να μου μιλάει για τέτοια πράγματα κάποιος που δεν ένιωσε πόνο στη ζωή του και δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα κανένα πρόβλημα. Διότι αν είσαι τόσο μάγκας πήγαινε να παραθέσεις τις απόψεις σου σε έναν ανάπηρο , σε ένα παιδάκι που γεννήθηκε τυφλό και με σύνδρομο ντάουν και πες του ότι είναι τυχερό –άγγελος! Να δεις τι θα σου απαντήσει…
Ούτε για μία ημέρα δεν θα αντάλλαζες την ζωή σου με την δική του …και αν… λέμε αν το έπραττες , τότε θα καταλάβαινες τι πάει να πει να είσαι κι εσύ ένας «Άγγελος».

Ο Θεός θέλει να τους δοκιμάσει:
Αεροπλάνο μεταφέρει 300 επιβάτες(όχι δεν είναι ανέκδοτο)  και ξαφνικά εκεί όπου όλα πάνε καλά η μηχανή χαλάει/ γίνεται αεροπειρατεία /σκάει ο Lugia Solarbeam και το αεροσκάφος γίνεται χίλια κομμάτια. Από απλή τύχη δύο επιβάτες βγαίνουν σώοι από τα συντρίμμια , ενώ οι υπόλοιποι 298 γίνονται τροφή για τα σκουλήκια.
Μετά από μερικές ώρες ακούς από τις ειδήσεις… «Άγιο είχαν δύο επιβάτες της τάδε πτήσης» …… ΟΠΑ ΟΠΑ!! Κάτσε ρε φίλε…. Και οι υπόλοιποι δηλαδή τι είχαν?? Τον σατανά? Εκείνη την στιγμή βέβαια όποιον «πνευματικό» και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο Θεός ήθελε να τους δοκιμάσει αυτούς τους δύο ενώ τους άλλους είχε έρθει πλέον η ώρα να τους πάρει κοντά του. Τις οικογένειες των θυμάτων τις ρώτησε κανείς ?? Τις χήρες , τα ορφανά…???
Ο  «Μεγάλος» δηλαδή ήθελε να δοκιμάσει και  αυτούς μαζί??
Χμμμ… γιατί κάτι νομίζω ότι πάει στραβά ρε γαμώτο? Σε κάθε δύσκολη-ανεξήγητη κατάσταση η θρησκεία την ανάγει κατευθείαν στον Θεό. Τώρα βέβαια αν το μαύρο κουτί δείξει ότι έφταιγε ξεκάθαρα η ανθρώπινη μαλακία για το δυστύχημα … τότε τι??? Έφταιγε ο διάβολος?
Μπερδεύτηκα…………………


Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο:
Η λογική λέει ότι για κάτι υπαρκτό υπάρχει και κάτι που το δημιουργεί. Αφού η ύπαρξη του θεού είναι δεδομένη ποια ύπαρξη τον δημιούργησε? Από πού προήλθε ο Θεός??? Μια απάντηση σε αυτό θα μπορούσε να είναι ότι ακόμα και η ερώτηση δεν έχει λογική βάση. Είναι σαν να ρωτάς, «Πως μυρίζει το μπλε;» Το μπλε δεν είναι στην κατηγορία των πραγμάτων που μυρίζουν, οπότε η ερώτηση από μόνη της, καταρρίπτεται. Με τον ίδιο τρόπο ο Θεός δεν ανήκει στην κατηγορία των «πραγμάτων» που έχουν δημιουργηθεί, ή έχουν έρθει στην ύπαρξη ή έχουν αιτία. Ο Θεός είναι χωρίς αιτία και μη δημιουργήσιμος. Αυτός απλά υπάρχει. 

Μήπως  λοιπόν έβαλε
Cheataki για να είναι αυθύπαρκτος?... Συνεχίζω να μπερδεύομαι…. Εσείς???

Γεννήθηκα Χριστιανός και θα πεθάνω τίιι????:
Εάν γεννιόσουν την εποχή όπου επικρατούσαν οι νόμοι της ζούγκλας και όχι σε κάποια οργανωμένη κοινωνία θα ήσουν τότε χριστιανός?
Με το που γεννήθηκες αμέσως έτρεξαν να σε βαφτίσουν! Αυτό εσύ το λες επιλογή? Δεν σε αναγκάζει κάποιος να δεχτείς άβουλα και άκριτα κάτι για το οποίο δεν μπορείς από μόνος σου να γνωρίζεις την αλήθεια? Επομένως με ποιόν τρόπο μπαίνει ο θεός μέσα μας? Μέσω της μάνας μου? Της δικιάς σου? (ουυπς! αυτό κάπως ακούστηκε)
Θα μου πεις βέβαια «τι χαζομάρες λες ρε φίλε…. Ένα μωρό δεν είναι δυνατόν να τα ξέρει όλα αυτά». Ωραία! Τότε γιατί να μην του δοθεί η ευκαιρία να επιλέξει την θρησκεία που θα ακολουθήσει αφότου ενηλικιωθεί? Μόνο τότε θα είσαι γνήσιος χριστιανός φίλε μου.
Διαφορετικά κάποιος άλλους έχει επιλέξει για εσένα κι αν δεν είναι οι γονείς σου , τότε αποδέχεσαι πως κάποιος άλλος κινεί τα νήματα στη ζωή σου.
Και όχι δεν φταίει που ο Ερμής είναι ανάδρομος…

Άγιο Φως :
Και ναι! Έγινε το θαύμα! Θα σας παρουσιάσω δύο βίντεο:









Υπάρχουν πολλά και διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο που μπορεί να δει κανείς.
Γιατί όμως το άγιο φως ανάβει μόνο σε αυτούς που πιστεύουν? Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το δούνε? Με λίγα λόγια γίνονται διακρίσεις? Τι πράγματα είναι αυτά.
Άντε να τα χωνέψω όλα αυτά κάνοντας τα στραβά μάτια , αλλά ρε πούστη μου το γεγονός ότι σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτοπάρει το άγιο φως και μάλιστα άτομα τα οποία ο θεός έχει δώσει το franchise να διαδίδουν τον λόγο του ….εεε αυτό καταντάει γελοίο και αποκρουστικό!
Αν ο Χριστιανισμός βασίζεται σε κάτι κεράκια που τάχα ανάβουν μόνα τους , τότε δε του αξίζει τίποτα καλύτερο.

Που οριστικοποιείται ο «Πιστός» ?:
1 χρόνος = 30 xp και 10g για κάθε 10ωρη προσευχή
2 χρόνια = lvl6 με full armor
60 χρόνια πίστης = Ο απόλυτος σοφός που θα σε πρήξει με το skill , και το experience που κουβαλάει
Ας σοβαρευτούμε… πιστός λοιπόν
Είναι το άτομο που:
 
·       Πηγαίνει τις Κυριακές στην εκκλησία(όχι για φιγούρα… προς θεού!)?
·       Ντύνεται σεμνά και δεν προκαλεί?
·       Δεν ξυρίζει τα πόδια του?
·       Είναι κατά της χρήσης προφυλακτικού?
·       Πηγαίνει από νωρίς στην Ανάσταση και όχι 3 λεπτά πριν το «χριστός ανέστη»?
·       Δεν βρίζει?
·       Ακολουθεί πιστά τις 10 εντολές
·       Δεν παίζει ηλεκτρονικά διαβολικά παιχνίδια
·       Ασχολείται με τον αθλητισμό
·       Είναι/ήταν πάντοτε καλός μαθητής
·       Δεν «γκομενιάζει»
·       Γνωρίζει απ έξω όλες τις προσευχές
·       Δεν καπνίζει/πίνει
………………….. είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να σκεφτείτε ακόμα περισσότερες καμένες «βουλίτσες» να προσθέσετε .

Μήπως δεν μπορείς να οριστικοποιήσεις τον πιστό? Μήπως αρκεί να πιστεύω απλά στο καλό και στο κακό? Να μην κάνω πράγματα που δεν θέλω οι άλλοι να κάνουν σε εμένα? Γιατί δηλαδή αυτός που πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία να είναι ο πιστός κι εγώ όχι? Στο κάτω – κάτω μπορεί μετά την λειτουργία να πάει να ληστέψει ένα  σπίτι και να βιάσει ένα παιδάκι. Τότε αυτομάτως παύει να είναι Χριστιανός ή μόνο όταν μαθευτούν οι αμαρτίες του?

Θεωρείται άραγε κάτι αμαρτία αν δεν το δει κανείς άλλος? Πόσες φορές πέσατε από τα σύννεφα μόλις μαθεύτηκαν γεγονότα για άτομο εμπιστοσύνης σας?
Αυτό νομίζω πως λέει πολλά…

Παράδεισος-Κόλαση:
Μπορώ να μαντέψω λέτε την εικόνα που έχετε οι περισσότεροι γι αυτά τα δύο?
Κλασσικά ο παράδεισος βρίσκεται προς τα πάνω και είναι ένας τεράστιος φωτεινός κήπος με λουλούδια στον οποίο υπάρχουν όλα τα καλά του κόσμου και επικρατεί η γαλήνη. Από την άλλη πλευρά η κόλαση βρίσκεται κάτω από τη γη και είναι ένα σκοτεινό μέρος με φωτιές όπου βράζουν καζάνια και οι ψυχές/άνθρωποι βασανίζονται για τις αμαρτίες τους στη ζωή. Ο διάβολος έχει κέρατα , είναι κατακόκκινος και κρατάει μια τρίαινα .






Ρε παιδιά…. Είναι δυνατόν?? Εντάξει καλό σαν παραμυθάκι  , για σινεμά γαμάει δεν λέω , αλλά να πιστεύεις και στην ύπαρξη αυτού? Να του δίνεις εικόνα?
Γιατί τότε να μην πιστέψω στο δωδεκάθεο που στο κάτω-κάτω έχει και γαμώ τις μυθολογίες!
Ίσως γιατί τις προάλλες θυσίασα ένα βόδι του γείτονα με σκοπό να με βοηθήσει να κερδίσω το τζόκερ. Τελικά δεν πέτυχα ούτε αριθμό .. οπότε γάμα και το δωδεκάθεο…

Θρησκευτικές διαμάχες/πόλεμοι/ρατσισμός:
Γιατί συνεχίζουν να αρνούνται ότι η θρησκείες γεννούν τον ρατσισμό? Πόσοι πόλεμοι έγιναν στο όνομα κάποιας παπαρολογίας? Από τις λιγοστές γνώσεις που έχω περί του θέματος , νομίζω ότι κάπου μέσα στις δέκα εντολές γράφει «ου φονεύσεις»  και όχι «σκότωσε/κάψε/ξεκοίλιασε όποιον δεν πιστεύει με σκοπό τον προσηλυτισμό». Επομένως υπήρξε κάποια εντολή του Θεού ή του διαβόλου???
Άσε βέβαια που στο κάτω κάτω αν ο Θεός ήταν μάγκας αντί για δέκα εντολές θα έδινε δέκα προτάσεις . ..

Εφόσον  πιστεύεις σε μια θρησκεία , αυτομάτως θεωρείς τις υπόλοιπες (και αυτούς που πιστεύουν φυσικά) κατώτερες! Γιατί αν δεν είναι κατώτερες θα είναι ανώτερες. Και αν είναι ανώτερες …. τότε πολύ απλά προσχωρείς σε αυτές. Ίσες δεν είναι σε καμία περίπτωση! Δεν νομίζω να έχετε ακούσει ποτέ «Σιγάα μωρέ… τι Χριστιανισμός τι βουδισμός …το ίδιο είναι». Επομένως εσύ είσαι ο ανώτερος που πρέπει να κυριαρχήσει .Έτσι γεννάται το μίσος και ο ρατσισμός.
«Είμαι άθεος γιατί δεν έχω μίσος για τους άλλους λοιπόν»

Δεν πιστεύεις? Είσαι παιδί του σατανά:
Γιατί ο κανόνας στη ζωή του ανθρώπου πρέπει να είναι η πίστη σε μια Θρησκεία , ενώ η επιλογή της αθεΐας η εξαίρεση? Επειδή είναι ορθό να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις που επηρεάζουν την ζωή σου? Διότι υπάρχει ο φόβος του θανάτου? Η πίστη για κάτι που δεν είναι σίγουρο? Η ελπίδα της μεταθανάτιας ζωής? Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το γεγονός της αντιμετώπισης των ανθρώπων που πιστεύουν…. προς τους άθεους. Σε κλασσικές συζητήσεις που πιάνεις μαζί τους θα σου πουν ότι κάποια στιγμή θα πιστέψεις γιατί ο Θεός θα μπει μέσα σου και τότε θα αισθανθείς  την πραγματική γαλήνη.
Και γιατί ρε φίλε να μην συμβεί το αντίθετο??
Εκνευρίζονται με το γεγονός ότι έχεις αντίθετες απόψεις με αυτούς και αισθάνονται πνευματικά-ηθικά ανώτεροι ακόμα και αν είναι στην κυριολεξία κάτω απ τ αρχίδια σου.
Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο γι αυτά τα άτομα. Τα σιχαίνομαι μόνο και μόνο που τα φέρνω στο μυαλό μου.

Συνοψίζοντας θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα:
Οι θρησκείες που μιλούν για έναν και μοναδικό Θεό που δημιούργησε την ανθρωπότητα ( Ιουδαϊσμός , Χριστιανισμός, Ισλάμ) εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία 3000 χρόνια. Όμως το ανθρώπινο είδος ως σοφό μάλιστα , υπάρχει τα τελευταία 150.000 χρόνια!!!!  Τι στο μπούτσο έκανε ο Θεός τότε???? Για ποιόν λόγο πιστεύαμε στους μάγους της φυλής που διαβάζανε τα εντόσθια από τα ψάρια και όχι στις γνωστές θρησκείες?
Την εποχή εκείνη έβρεχε? ΑΑαα Ο θεός! Έριχνε κεραυνούς? Αααα ο Θεός! .. έλα όμως που τα χρόνια πέρασαν και η επιστήμη κατάφερε να τα εξηγήσει και πλέον δεν τα κάνει ο Θεός. Τί να περιμένουμε δηλαδή τα επόμενα χρόνια?

Εάν ο «ύψιστος» κατέβει από τους ουρανούς.. κάνει κανένα θαύμα ( πέρα από τα παιδάκια που πεινάνε και βιάζονται καθημερινά) μας πείσει για την ύπαρξή του, τότε ΟΚ εδώ είμαστε … ξαναπιστεύουμε. Όμως…
λέεμε τώρα… στην περίπτωση που βρεθούν γραπτές αποδείξεις ότι ο Χριστιανισμός είναι μια απάτη την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και με ένα «κλικ» διαδίδεται  σε όλο τον κόσμο. Πιστεύετε ότι θα το αφήσουν να συμβεί? Να χαθούν όλα αυτά τα συμφέροντα? Οι πεποιθήσεις , αξίες , ιδανικά κτλ ??? Δεν νομίζω…

Όχι δεν τρέφω μίσος για κανέναν Χριστιανό/Μουσουλμάνο κτλ. Όλοι είμαστε ίσοι και όπως δεχόμαστε (και όχι ανεχόμαστε) τις υπόλοιπες θρησκείες , έτσι κι εσείς πρέπει να «μας» αποδεχτείτε δίχως περιφρονήσεις και ύφος χιλίων καρδιναλίων.  Το να είσαι άθεος δεν αποτελεί κάποιο προνόμιο / μειονέκτημα ούτε σημαίνει πως κατάφερες να απαλλάξεις τον εαυτό σου από κάτι επειδή θέλησες να το παίξεις αντιδραστικός στους γονείς σου.
Μπορεί απλώς να χρησιμοποίησες την λογική σου όπως έκανες μικρός με τον Αι Βασίλη. Είτε πολύ απλά μπορεί προτίμησες να ζεις μη γνωρίζοντας και αμφιβάλλοντας παρά με σιγουριά για πράγματα που δεν είναι και πολύ σίγουρα.

Και αναρωτηθείτε :
" Σας πειράζουν αυτά που πιστεύω ή ότι τα λέω ??? "



Κούκλοι και κούκλες διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane




comments

Powered By Ane