Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Saturday, June 23, 2012

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός(snow white huntsman)




Άλλη μια τρανή απόδειξη του ότι το Hollywood έχει ξεμείνει από καλά σενάρια , είναι η διασκευή κλασσικών παραμυθιών και η μεταφορά τους στην μεγάλη οθόνη. Ας μιλήσουμε σήμερα γι αυτήν την υπέροχη ταινία την οποία συνιστώ με όλη μου τη στριμμένη ψυχή να δείτε.

Η ταινία τα λέει όλα , τα έχει όλα και φυσικά αναλύει και περιγράφει σκηνή προς σκηνή την πασίγνωστη ιστορία-παραμύθι της χιονάτης!
Μα καλά θα μου πείτε… τι περίμενες να δεις ?? Την χιονάτη και τους επτά νάνους ? Όχι φίλε μου , αλλά τουλάχιστον όταν μια κινηματογραφική ταινία δημιουργείται με τίτλο «Χιονάτη» περιμένω να δω κάτι παραπλήσιο του παραμυθιού ! Είναι σαν να πηγαίνεις  να δεις τα «Στρουμφάκια» και αντί για τα χαριτωμένα μικρά μπλε πλασματάκια να αντικρίζεις  έναν πορνόγερο μπαμπαστρουμφ ο οποίος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις ( μαγικές και μη) να νικήσει τον δρακουμελ που είναι γκέι και κρατάει κλεισμένη την σεξοβόμβα στρουμφήτα (εδώ που τα λέμε πρέπει να ήταν και πολύ τσούλα  ζώντας με 100 άντρες)η οποία τελικά κατορθώνει να το σκάσει. «Ας βάλω μια τελεία για να πάρετε ανάσα». Αφού το σκάει και φεύγει από το μαστουρωμένο δάσος , (έχοντας πρώτα σνιφάρει για τα καλά από αυτό) συναντά στον δρόμο ένα Troll!! Ξωτικά elf!! Νάνους  και Troll!
Όλα αυτά σας φαίνονται περίεργα για να μπουν σε μια ταινία …ΕΤΣΙ ???

Ε λοιπόν όλα αυτά ήταν μέσα!! Είναι σαν να παρακολουθείς ένα Vip of the vip mix  που περιλαμβάνει: Lord of the rings 1 , lord of the rings 2, lord of the rings 3 , lord of the rings 4(Παρμενόπουλε σχολίασε πλζ!!)!! Narnia 1 , Narnia 2 ….τους τριακόσιους(300) και λίγο ήθελε για να βάλει και το Harry Potter ολοκληρωτικά μέσα.

Ειλικρινά σας μιλάω!! Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω….  Θα προτιμούσα να κανονίσω το Σαββάτο να πάω για υποθαλάσσιο τάβλι με τον παππού μου μιας που θα έχει πανσέληνο και δεν θα μας ενοχλούν τα ψάρια  , παρά να πάω να δω στη ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ αυτή την παπαριά ολκής για την οποία στο κάτω – κάτω θα πληρώσω 8 ευρώ , ενώ στο πάνω-πάνω το υποθαλάσσιο τάβλι θα μου βγει και τζαμπέ.
Και ήρθε η ώρα επιτέλους να περάσω τη σκέψη μου στο πολυπόθητο Troll.

Οι παρακάτω εικόνες νομίζω πως τα λένε όλα:









Δεν έφταναν όλες αυτές οι ηλιθιότητες που μας έδειξες και οι συνεχόμενες «κοιλιές» της ταινίας αγαπητέ σκηνοθέτη …. Έπρεπε ξαφνικά να πετάξεις και ένα Troll στη μέση!!! Το οποίο πέρα από τον πρωταγωνιστικό και καθοριστικό του ρόλο στη ταινία δεν πείραξε απολύτως κανέναν!! Ρε πόσες φορές θα το πω?? Όταν βάζεις ένα τέρας …πώς να το κάνουμε .. πρέπει να γίνει λίγος σκοτωμός με αυτό. Όχι απλώς να γρυλίσει , να ρίξει μια σφαλιάρα στον τσεκουράτο , να φοβίσει την Χιονάτη , να σπάσει δυο-τρία δέντρα , να γρυλίσει …. α!! Ξέχασα … και να γρυλίσει.!!!Εκτός του Troll η ταινία ήταν πολύ όμορφα γυρισμένη  με ωραία γραφικά που θα έκαναν και τον Godzilla του 1998 να βάλει τα κλάματα  . Εντός του ΤΡΟΛ είναι δύσκολο να γυρίσεις μια ταινία…


Μια γρήγορη ματιά στο παρακάτω βίντεο θα σας πείσει:

Κοράκια που διαλύονται σε χιλιάδες κοράκια, κρυστάλλινοι στρατιώτες, Η βασίλισσα η οποία με σκοπό να  διατηρήσει την νεότητά της ρουφάει για τα καλά τις ζωές των όμορφων κοριτσιών, Ο καθρέφτης που μεταμορφώνεται σε Voldemort , Ο Faramir με το τσεκούρι , ο Legolas με το τόξο , το Troll… και ..και ?? και ??? μήπως ξεχάσαμε κάτι?  Μπαα… δεν το νομίζω. Αυτό όμως για το οποίο  είμαι βέβαιος είναι ότι
Οι νάνοι φάγανε «πιστόλι» σε δικό τους trailer , ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία  για χιουμοριστικούς σκοπούς…
Ουσιαστικά , αυτό που δείχνει η ταινία  είναι μια Χιονάτη που , μέσα από την χάρη και την ομορφιά της , πείθει τους πάντες να πολεμήσουν και να πεθάνουν στο πλευρό της. Οι κλασσικοί μουνόδουλοι με λίγα λόγια! Δεν πα να με κυνηγάει ολόκληρος στρατός μάγων ,Orc , Troll, το Gollum το ίδιο και ο Chuck Norris? Εγώ είμαι ιππότης και δίχως αντάλλαγμα ;-) φυσικά προτίθεμαι να θυσιαστώ για πάρτι σου.  Πάρτι μια και χτύπα την άλλη λέω εγώ…! 

 Γενικότερα στην αίθουσα επικρατεί το συναίσθημα « ρε συ το κάπου το έχω ξαναδεί αυτό…» ’Aσε που μπορείς να μαντέψεις το τέλος για πλάκα. Βέβαια αυτό μπορείς να το κάνεις και χωρίς να δεις την συγκεκριμένη ταινία αλλά λέμε τώρα.
Πάντως ένα είναι σίγουρο:

Αυτό το κλασσικό βλέμμα αλά Twilight θα στοιχειώνει για πολύ καιρό την Kristen Stewart στις μελλοντικές της ταινίες.





Κούκλοι και κούκλες  διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane







comments

Powered By Ane