Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Sunday, June 3, 2012

Όνειρα..Περίεργα όπως πάντα!

Είναι κάτι, που το βλέπουμε συχνά σε καθημερινή βάση, δίχως να μας προκαλεί κάποια ανησυχία. Λέγεται ότι, ο μέσος χρόνος που διαρκεί ένα όνειρο είναι μεταξύ δέκα (10) και είκοσι (20) λεπτών! Τώρα για κάτι άλλες μ@λ@κίες του στυλ: βλέπουμε όνειρα κάθε 7 δευτερόλεπτα.. το αφήνω εσάς τους ίδιους να σκεφτείτε και να κρίνετε.
Θέλουμε άραγε να ονειρευόμαστε ή όχι;
Η αλήθεια είναι πως τα όνειρα είναι κάπως χαριτωμένα, διότι ποτέ μα ποτέ δεν βγάζουν κάποιο νόημα. Μπορεί να βλέπουμε τα πιο παράξενα πράγματα τα οποία όμως εκείνη τη στιγμή μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά! Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ονειρεύεται ότι έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις και σώζει τον κόσμο ΚΑΙ μαζί και την αγαπημένη του (βλ. Σπαιντερμαν), ενώ ταυτόχρονα κάποιος άλλος μπορεί να ονειρεύεται ότι η Jesicca Alba του την έπεσε το μπαράκι της γειτονίας που τα έπινε εχθές και μετά από μια απολύτως ξεφαντωτική βραδιά μαζί της, πήγανε στο σπίτι του και κάνανε τρελίτσες.. κ.ο.κ (όχι κώδικας οδικής κυκλοφορίας «σπίρτο» μου! Το άλλο..).
Έτσι λοιπόν μερικές φορές «ντριμς κεν καμ τρου» ενώ κάποιες άλλες φορές «δεν καμ τρου»! Ας το παραδεχτούμε όμως! Τα όνειρα είναι ωραία, παράξενα, μυστηριώδη, συνήθως με πλοκή, σενάριο και πάρα μα πάρα πολύ τρέλα!
Έτσι, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ σε μια κατηγοριοποίηση των ονείρων!
Κατά την άποψη μου λοιπόν, έχουμε τις εξής κατηγορίες ονείρων:
Το σεξουαλικό όνειρο:
Είπα να ξεκινήσω με αυτό, μιας και είναι το αγαπημένο μου, όπως και πολλών άλλων πιστεύω. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως και οι γυναίκες βλέπουν τέτοιου είδους όνειρα και συχνά μάλιστα, όμως δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται και πως αντιδρούν σε αυτά! Για τους άνδρες όμως 100% είναι το πιο λατρεμένο όνειρο! ΝΑΙ έλα παραδέξου το! Είναι! Και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι με άγνωστα πρόσωπα!
Μια μεγάλη πλειοψηφία, προτού την πάρει ο μορφέας.. στην αγκαλιά του, σκέφτονται το πρόσωπο που θέλουν να ονειρευτούν, τις ωραίες στιγμές που περάσανε μαζί κ.α. Άλλοι πάλι δεν σκέφτονται τίποτα και όλως τυχαίως τους τυχαίνουν τα πιο γ@μ@τ@ όνειρα! Όποια πλοκή και αν έχει το όνειρο, το νόημα ξεκινάει αφού βρεθείτε κάπου μόνοι σας. Είτε σε μια ντουζιέρα, είτε σε ένα σπίτι, είτε σε ξενοδοχείο, στο αυτοκίνητο, είτε στις τουαλέτες, είτε σε παιδική χαρά που παίζουν τα παιδάκια αμέριμνα! Εξαρτάται από το πόσο ανωμαλιάρικο και διεστραμμένο είναι το μυαλό του καθενός. Και φτάνει η ώρα που ξεκινάτε να γδύνεστε! Βγάζει αυτή τη μπλούζα της, βγάζεις κι εσύ τη δική σου! Κατά τύχη αυτή έχει τις πιο ωραίες βυζάρες που έχεις δει ποτέ, αλλά κι εσύ από κοιλιακούς δεν πας πίσω. Είσαι ένα τέρας της φύσεως γεμάτο μυς! Τι να κάνουμε! Είπαμε όνειρο είναι και έτσι όλα φαίνονται φυσιολογικά, άσχετο εάν εσύ έχεις μια τεράστια κοιλιά στην οποία ακουμπάς τον καφέ σου και αυτή έχει στήθος μικρότερο και από το δικό σου. Βγάζει λοιπόν αυτή το παντελόνι της, βγάζεις κι εσύ καμαρωτός το δικό σου (γιατί άραγε;). Βγάζει και το εσώρουχό της και τι να δεις!! Ξάφνου πετάγεται ένα παλαμάρι μεγαλύτερο και από το δικό σου! Ξενερώνεις άγρια και ξυπνάς αμέσως! Ουφ λες.. τι τρελός εφιάλτης ήταν αυτός;(αυτή είναι η μία εκδοχή).
(Ας δούμε και την άλλη) Βγάζει λοιπόν αυτή το εσώρουχό της, βγάζεις κι εσύ το δικό σου και αφού τα έχετε βγάλει όλα τη πλησιάζεις ή και το αντίθετο και αρχίζετε να κάνετε τρελίτσες! Και πάνω που αρχίζει το αποκορύφωμα ξυπνάς!!! Γιατί;; Γιατί; Ρε ηλίθιε γιατί πάντα λες να συμβαίνει αυτό; Έπειτα προσπαθείς να ξανακοιμηθείς μπας και δεις τη συνέχεια, αλλά μάταιος ο κόπος. Επίσης ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό βλέποντας ένα τέτοιο όνειρο μπορεί πραγματικά να τελειώσει! Και δεν μιλάω για την «ονείρωξη», αλλά για κανονικό τελείωμα που μάλιστα το νιώθει τη στιγμή εκείνη μέσα στο όνειρο και τότε είναι που ξυπνάει. Γενικά είναι ωραία όνειρα που μερικές φορές κρύβουν επιθυμίες και συναισθήματα για συνανθρώπους και «φίλες/φίλους» μας.
Το όνειρο εφιάλτης:
Είναι το κλασσικό όνειρο που μας κάνει να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας ιδρωμένοι και τρομαγμένοι λόγω φόβου ή απίστευτης ξενέρας (βλ. το σεξουαλικό όνειρο). Συνήθως το όνειρο αυτό συνοδεύεται από φωνές, αγκομαχητά, κλωτσιές, μπουνιές, κουτουλιές και πολλά άλλα, γι’ αυτό καθίσταται επικίνδυνο με κάποιο σύντροφο που ως συνήθως θα ξυπνήσει και θα πει: «Αγάπη μου; Τί συμβαίνει; Έλα ηρέμησε ένας εφιάλτης ήταν, πάει πέρασε».
Τις περισσότερες φορές προέρχεται μετά από κάποιο δυσάρεστο γεγονός που μας συνέβηκε. Λόγου χάρη κάποιο ατύχημα, θάνατος ενός αγαπητού μας προσώπου, κάποιος τραυματισμός, το άγχος που μας καταβάλει και ακόμη πολύ συχνότερα κάποια ταινία θρίλερ που μόλις είδαμε. Είναι από τα πιο άθλια και αισχρά όνειρα που υπάρχουν! Και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!! Έρευνες έχουν δείξει, ότι το 65-75 % των ονείρων που βλέπει ο άνθρωπος σε όλη του την ζωή είναι εφιάλτες και αυτό αποδεικνύει το άγχος που έχει ο μέσος άνθρωπος σήμερα.
Το όνειρο Bungy Jumping:
Παραπέμπει στην ελεύθερη πτώση και γενικότερα στο πέσιμο! Είναι το πιο σπαστικό από όλα τα όνειρα που υπάρχουν μαζί. Νιώθεις ότι πέφτεις! Τρομάζεις! Τινάζεσαι! Διαρκεί ελάχιστα και συνήθως το παθαίνεις μόλις αρχίσεις να λαγοκοιμάσαι. Σε πετάει κυριολεκτικά από τον ύπνο ξυπνώντας σε με τον πιο εκνευριστικό τρόπο. Αρκετές είναι και οι φορές όμως που η αίσθηση του «πεσίματος» οφείλεται σε αληθινό παραλίγο πέσιμο μιας που τυχαίνει να κοιμάσαι στην άκρη του κρεβατιού είτε κάπου οπουδήποτε αλλού που μπορεί να φας τα μούτρα σου πέφτοντας. Οι περιπτώσεις του πεσίματος ποικίλουν! Μπορεί κάποιος να ονειρευτεί ότι παραπατάει, σκοντάφτει, πέφτει από αεροπλάνο, από ψηλό κτήριο, από τις σκάλες του σπιτιού του ενώ τρέχει να ξεφύγει από τη μάνα του που τον κυνηγάει, και διάφορα άλλα! (άρε μάνα διάσημη σε κάνω και πάλι).
Το όνειρο «δεν μπορώ να το κάνω»:
Περπατάς ολομόναχος σε ένα σκοτεινό δρομάκι της γειτονιάς σου και ξάφνου! Τσουπ! Πετάγονται δύο κοπρόσκυλα με τα δόντια έξω λυσσασμένα να σε φάνε και σε παίρνουν στον κυνήγι! Τρέχεις, τρέχεις, τρέχεις, και πάλι τρέχεις μέχρι που φτάνεις σε μια πόρτα με συρματοπλέγματα και σκέφτεσαι να περάσεις από την άλλη πλευρά σκαρφαλώνοντας ή πηδώντας έτσι ώστε να καταφέρεις να ξεφύγεις από τα σκυλιά και ενώ φτάνεις στο σημείο να ακουμπάς τη πόρτα, κάτι συμβαίνει μέσα σου και δεν μπορείς να σκαρφαλώσεις να κουνηθείς να πηδήξεις. Τα σκυλιά σε πλησιάζουν και τότε είναι που ξυπνάς.
Το όνειρο αυτό μπορεί να θεωρηθεί και εφιάλτης και επιπλέον μπορεί ως πρωταγωνιστές να έχει κάποιον ληστή ή σχιζοφρενή δολοφόνο (όχι με πριόνι) κ.α. Τούτη η αντίδραση μπορεί να εξηγηθεί με τις εξής αιτίες:
α) έχεις σπασμένο χέρι/πόδι/δάχτυλο.
β) κοιμάσαι σε τέτοια στάση που πατικώνεις στη κυριολεξία το χέρι σου έως ότου σου κοπεί η κυκλοφορία του αίματος.
γ) έχεις βάλει πολλά μαξιλάρια ανάμεσα στα πόδια σου (ναι! Παραδέξου πως σου αρέσει).
δ) κοιμάσαι και εκείνη την ώρα έρχεται ένας μ@λ@κ@ς φίλος σου και ξαπλώνει από επάνω σου.
Τα αποτελέσματα αυτών των τεσσάρων αιτιών, είναι ότι απλούστατα δεν μπορείς να κουνηθείς! Γι αυτό το λόγο δεν μπορείς να σκαρφαλώσεις τη πόρτα με το συρματόπλεγμα! Βλάκα ! εε βλάκα! Ποταπέ, χαζέ, σκυλοαίματε, που έχεις καρδιά ελάφου!
Συνήθως τα αποτελέσματα του ονείρου «δεν μπορώ να το κάνω» είναι να ξυπνάς στη πιο αλλόκοτη φάση που μπορείς να σκεφτείς! Ανάποδα, ορθοκωλομπρούμυτα, πεσμένος στο πάτωμα, και το χειρότερο μα χειρότερο απ’ όλα, είναι να ξυπνάς με ΚΡΑΜΠΑ!!! Κράμπα!! Το νιώθεις; Απαίσιο, επίπονο, φρικιαστικό και λες από μέσα σου: «Γιατί να συμβαίνει τώρα γ****!! Ειλικρινά πείτε πως δεν σας έχει τύχει έστω και μία φορά. Εμένα τη πρώτη φορά που μου συνέβη πήρα τηλέφωνο ένα φίλο μου και του είπα με θαυμασμό, εκνευρισμό και απόλυτη απορία: -ρε συ έπαθα κράμπα στον ύπνο μου! …και μου απαντάει!.. -Καλός μαλάκας είσαι. (Αυτό δεν το γράφω με παπάκια @@@, διότι πολύ απλά δεν το είπα εγώ). Και φυσικά όταν ξυπνήσεις και θυμηθείς λιγάκι το όνειρο, ρίχνεις ένα χαμόγελο με την αίσθηση ..ΕΕ σιγά αυτό μπορούσα να το κάνω και με κλειστά τα μάτια! Επόμενη πρόκληση μορφέα!
Το όνειρο «αχχχχ, μακάρι να μην τελείωνε ποτέ»:
Είναι τα γνωστά σε όλους μας όνειρα «μελό». Να τονίσω ότι τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους όνειρα τα βλέπουν οι γυναίκες και έχουν τη συνηθισμένη ρομαντική πλοκή, όπου ο καβάλα σε ένα άσπρο άλογο ιππότης τους τις σώζει από το κακό που τις κυνηγούσε και καταλήγουν να φιλιούνται σε κάποια παραλία κάτω από την υφή και τους ήχους της βροχής, και άλλα πολλά τέτοια όμορφα, χαριτωμένα και ζουζουνιστά πραγματάκια!
ΑΑααχχχχχ καλέ τσουτσούριασα…! Για κάποιον άλλο πάλι, το «απολαυστικό που μακάρι να μην τελείωνε ποτέ» μπορεί να είναι ένα όνειρο στο οποίο έτρωγε το αγαπημένο του σάντουιτς και ….ω μα τι απολαυστικό! Ας μην τελείωνε ποτέ!
Γενικά από όποια πλευρά και να το δούμε το αποτέλεσμα είναι ένα (1): -- ΣΚΑΤΑ!
Το αληθινό όνειρο:
Το βλέπεις στον ύπνο σου και το ζεις στον ξύπνιο σου! Είναι αυτό που λένε: Πως τα φέρνει η ζωή και πως μας τη φέρνει η ζωή. Εξαρτάται τι κατηγορίας είναι το όνειρο που θα δεις, διότι γίνεται πραγματικότητα!
Εφιάλτης; Τη μάμισες. Θα χεστείς από το φόβο σου μόλις θυμηθείς ότι την έχεις ξαναζήσει αυτή τη φάση στη ζωή σου, αλλά σε όνειρο.
Τα αποτελέσματα αυτού είναι να γίνεις κι εσύ ένας από τους ηλίθιους προληπτικούς που θα ψάχνουν να χαρίσουν τα λεφτουδάκια τους σε ονειροκρίτες και θα λένε: «Ωχ! Είδα στον ύπνο μου να κάθονται τρία πουλάκια σε ένα δέντρο και να περνάει από μπροστά τους ένα ιπτάμενο αλυσοπρίονο! Τί πάει να πει αυτό κύριε σοφέ ονειροκρίτη;»
Πάει να πει ότι αφού δεν καπνίζεις, τότε τι το θες το ψυγείο; Με λίγα λόγια σταμάτα τα σκληρά! Ή πιο απλά φίλε μου, χαλάρωσε ήταν απλά ένα όνειρο.
Εάν πάλι δεν είναι εφιάλτης και είναι κάτι από τη κατηγορία «αχχ μακάρι να μην τελείωνε ποτέ/σεξουαλικό» τότε κάτσε και απόλαυσέ το!
Ουυυφ! Τέλος! Αυτές λοιπόν ήταν οι κατηγορίες των ονείρων. Ελπίζω να μη σας κούρασα και να μη κοιμήθηκε κανείς πάνω στο πληκτρολόγιο διαβάζοντάς το!!







Κούκλοι και κούκλες  διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό

Ane
comments

Powered By Ane